DA LI JE MOGUĆE DA JE OVO IZGOVORIO? Slušajte samo šta je Kadirov sad URADIO, svi KAO ZAKOPANI NAKON NJEGOVIH REČI!
Kadirov, Foto: EPA-EFE/MIKHAIL METZEL/SPUTNIK/KREMLIN POOL

proglasio "veliki džihad"

DA LI JE MOGUĆE DA JE OVO IZGOVORIO? Slušajte samo šta je Kadirov sad URADIO, svi KAO ZAKOPANI NAKON NJEGOVIH REČI!

On je rekao da reč "satanizam" koristi sa razlogom

Objavljeno:

Čečenski lider Ramzan Kadirov proglasio je "veliki džihad" i u bizarnom snimku na Telegramu pozvao ruske muslimane da se "bore protiv ukrajinskih demona i satanističke demokratije".

U svom poslednjem obraćanju na Telegramu, Kadirov, koji se u Ukrajini bori na strani Rusije i Vladimira Putina, pozvao je svoje pristalice da "opustoše Ukrajinu" i nazvao je sukob "velikim džihadom".

- Oni žele da razbiju našu otadžbinu na komade, ponize, zgaze i, na kraju, uprljaju našu veru i kulturu da ne bismo imali nikakav identitet i nijednu porodičnu vrednost - rekao je Kadirov na Telegramu.

On je rekao da reč "satanizam" koristi sa razlogom.

- Na zapadu satanizam otvoreno deluje protiv Rusije. Satanistička demokratija je kada su prava ateista zaštićena, a vernici uvređeni. Ili kada se tradicionalnim parovima oduzimaju deca koja se prebacuju u istopolne porodice. Namerno istopolne, ne slučajno. U Evropi su to progutali, smatraju ga modernim, civilizovanim. Ja u ovome vidim degradaciju i satanizam - napisao je lider Čečenije.

On je dodao da bi se "radije borio sa tim u korenu nego da dozvoli da ova gadost obavija našu otadžbinu ovde" i rekao da su "danas potrebni državi i predsedniku".

Kadirov je apelovao na muškarce u ruskom regionu Kavkaza, koji uključuje i Čečeniju, da pokažu veću želju za borbom, rekavši da su se 2015. godine u njegovom glavnom gradu Grozni okupili u velikom broju protiv karikatura koje se smatraju uvredljivim za islam.

- Iste one snage koje su vređale najbolje ljude sada se bore protiv nas u Ukrajini, tačnije u našoj Rusiji - rekao je on.

Kadirov je zatim istakao da je "ovo džihad".

- A naši čečenski komandanti su odlučili da se ne brane, već samo da napadnu. Uništite ove šejtane, gde god da su i ma koliko se dobro sakrili. Volite svoju zemlju, ne samo rečima - zaključio je Kadirov.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.