TAST RIŠIJA SUNAKA JE MILIJARDER I VLASNIK IMPERIJE: Radnici njegove firme PROGOVORILI, evo kakav je ČOVEK ZAPRAVO!
Sunak i njegova supruga, Foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

NEVEROVATNO

TAST RIŠIJA SUNAKA JE MILIJARDER I VLASNIK IMPERIJE: Radnici njegove firme PROGOVORILI, evo kakav je ČOVEK ZAPRAVO!

Radnici u njegovoj kompaniji kažu da je Narajana vrlo skroman, da ceni dobrog radnika i da često voli da sam popravi sitne kvarove u zgradi kompanije

Objavljeno:

Iako se njegovo bogatstvo procenjuje na 4,5 milijardi dolara, tast Rišija Sunaka, Narajana Murti, živi u istom stanu u Bengaluru sa svojom ženom Sudhom, u kom su živeli pre nekoliko decenija, vozi mali auto i nema kućne pomoćnice.

Murti je poznat u Indiji po tome što je 1981. godine osnovao softversku kompaniju "Infosis", čija se vrednost procenjuje na 11 milijardi evra i zapošljava više od 345.000 ljudi.

U njihovom životu nema glamura, skupe odeće, luksuznih automobila, privatnih aviona i raskošnih vila. Oni čak retko posećuju i zabave, jer je Narajana po prirodi introvert koji najviše voli da sedi kod kuće i čita knjige.

Njegova supruga Sudha je u svojoj knjizi koju je objavila 2017. godine ispričala da njen suprug sam čisti toalet, a voli i da sam opere sudove nakon jela.

Radnici u njegovoj kompaniji kažu da je Narajana vrlo skroman, da ceni dobrog radnika i da često voli da sam popravi sitne kvarove u zgradi kompanije.

On je u Indiji poznat i po tome što nikada nikom nije dao mito, ali i po mnogim dobrotvornim akcijama koje je organizovao.

- Prava moć novca je u davanju novca - jedna je od njegovih poznatih izreka.

Osnivanje kompanije

Murti i šest njegovih prijatelja inženjera osnovali su "Infosis", a ideju za osnivanje kompanije dobili su upravo u stanu u kom milijarder i danas živi.

U to vreme nisu imali ni kompijuter, pa je od supruge pozajmio 10.000 rupija (oko 115 evra) kako bi pokrenuli kompaniju, piše Guardian.

Kompanija je godinama nastavila da raste, posebno početkom 21. veka kada su mnoge kompanije iz SAD počele da ulažu i otvaraju predstavništva u Indiji.

Među firmama koje su najviše rasle je upravo i "Infosis" a od 1999. do 2004. godine vrednost kompanije skočila je za više od milijardu dolara.

Danas se vrednost giganta procenjuje na 11 milijardi evra.

Riši Sunak
foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Skromni način života

Pre nego što se 2011. godine povukao sa mesta predsednika upravnog odbora kompanije, tast Rišija Sunaka imao je svakodnevne rutine koje su se odvijale uvek u isto vreme.

- U kancelariju sam uvek dolazio u 6.20 sve dok se nisam penzionisao. Time sam želeo da budem primer ostalim radnicima da uvek treba da dolaze na vreme na posao - rekao je on u julu u jednom intervjuu.

Roditelji Rišijeve supruge važe za skromni hindu par koji iako ima veliko bogatstvo živi život kao pripadnici srednje klase koji se ogleda u izboru hrane koju konzumiraju, ali i vrednostima po kojima žive.

Za njih je na prvom mestu uvek bilo obrazovanje, naporan rad, poštenje i skromno ponašanje.

Iako imaju milione i mogu da putuju privatnim avionima, oni preferiraju da se voze ekonomskom klasom.

Podsetimo, Riši Sunak je juče postao novi britanski premijer, nakon što je dan ranije postao predsednik Konzervativne partije.

Riši Sunak
foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Oženjen je Aškatom Murti, ćerkom Narajana Murtija, koja je bivša modna kreatorka i naslednica imperije čije se bogatstvo procenjuje na 400 miliona evra.

Riši Sunak
foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Riši i Aškata su se upoznali tokom studija u SAD, sada žive u Velikoj Britaniji i imaju dve ćerke.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.