LOPOVI SA OGROMNIM PUŠKAMA ULETELI SU U RADNJU KOD DEKE: Jedva su izvukli živu glavu, kamere sve snimile (VIDEO)
Foto: Printscreen

ZNA ZNANJE

LOPOVI SA OGROMNIM PUŠKAMA ULETELI SU U RADNJU KOD DEKE: Jedva su izvukli živu glavu, kamere sve snimile (VIDEO)

– Uz pomoć druge agencije za sprovođenje zakona, osumnjičeni su locirani u bolnici u regionu Južne Kalifornije

Objavljeno:

Osamdesetogodišnji vlasnik prodavnice pića iz SAD nije ustuknuo kada su njegovu radnju napali lopovi sa dugim cevima već je pucao, ranio jednog i preplašio drugog.

Na snimcima incidenta, koji se desio u noći između nedelje i ponedeljka u Kaliforniji, vidi se kako maskirani muškarac upada sa jurišnom puškom AR-15 uperenom pravo u vlasnika i, kako prenosi televizija CBSLA, viče „Stani! Ruke gore!“.

Umesto da pobegne, vlasnik je brzo izvadio sačmaru ispod pulta i pucao u razbojnika, pogodivši ga u ruku. Lopov je zatim u panici istrčao i krenuo ka kolima gde ga je čekao saučesnik. Drugi maskirani muškarac, takođe naoružan puškom, krenuo je da izlazi iz vozila, ali se brzo vratio kada je upucani kriminalac povikao “Otkinuo mi je ruku!”.

Kako navode lokalni mediji, dvojica muškaraca su se odvezla u crnom vozilu. Istraga je u toku i kancelarija šerifa okruga Riversajd je već uhapsila četvoricu osumnjičenih.

– Uz pomoć druge agencije za sprovođenje zakona, osumnjičeni su locirani u bolnici u regionu Južne Kalifornije, od kojih je jedan zadobio ranu od vatrenog oružja koja odgovara pucnju iz puške. Tri dodatna osumnjičena su takođe locirana u bolnici u sumnjivom vozilu, za koje je ranije prijavljeno da je ukradeno – navodi se u saopštenju kancelarije šerifa.

Osamdesetogodišnji vlasnik, koji je kasnije identifikovan kao Krejg Koup, navodno je doživeo srčani udar nakon incidenta, ali je otpušten iz bolnice sledećeg dana, prema rečima drugih zaposlenih u prodavnici.

Koupova supruga je na pitanje novinara da li je njen muž znao da je pogodio pljačkaša odgovorila potvrdno.

– Momak je vikao. Dakle, zaključio je da jeste, ali nije znao koliko je teško ranjen, ali momak je u bolnici, u kritičnom stanju. Dakle, mora da je bio prilično dobar pogodak – rekla je ona za CBSLA.

Hrabri vlasnik radnje jednostavno je rekao da je samo uradio to što je morao.

– Uvek bih zaštitio svoje zaposlene, svoje mušterije, sebe. U ovom slučaju, srećom, bio sam ovde sam, pa sam morao da brinem samo o sebi. Vodio sam računa o tome i to je to – kazao je on za televiziju.

Na komentar svoje supruge da retko puca, rekao je da nije imao mnogo prilike.

– Dosta sam lovio kad sam bio mali. Tako bih stavljao hranu na sto. Dakle, još uvek se sećam nekih stvari iz davnina – dodao je Koup.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.