OBRAĆANJE NOVOG BRITANSKOG PREMIJERA: Cela nacija sluša njegove REČI, istakao kome će uvek biti ZAHVALAN (VIDEO)
Riši Sunak, Foto: Printscreen/Youtube/Washington Post

OGLASIO SE

OBRAĆANJE NOVOG BRITANSKOG PREMIJERA: Cela nacija sluša njegove REČI, istakao kome će uvek biti ZAHVALAN (VIDEO)

"Ujediniću našu zemlju"

Objavljeno: 13:19h

Novi britanski premijer Riši Sunak obratio se građanima u Dauning stritu nakon audijencije kod kralja Čarlsa u Bakingemskoj palati.

- Suočavamo sa velikom ekonomskom krizom. Pandemija je i dalje prisutna, a Putinov rat je uneo dosta problema u lance snabdevanja i energetski sektor - napomenuo je.

Govoreći o Liz Tras, rekao je: "Nije pogrešila što je želela da poboljša rast ove zemlje i divim se njenoj upornosti da stvori promene, ali su napravljene određene greške. Moram da popravim te greške i to počinjem odmah".

- Ujediniću našu zemlju, ne rečima, nego delima. Ova vlada će imati kredibilnost, odgovornost i profesionalnost na svakom nivou - dodao je.

Na kraju je istakao da će uvek biti zahvalan nekadašnjem premijeru Borisu Džonsonu.

- Zahvalan sam mu za njegova veličanstvena dostignuća kao premijera. Uvek ću ceniti njegovu toplinu i velikodušan duh - rekao je o Džonsonu.

Boris Džonson
Boris Džonsonfoto: EPA-EFE/STUART BROCK

Sunak dodaje da zna da mandat koji je Konzervativna partija dobila 2019. godine nije isključivo vlasništvo jedne osobe, već je to "mandat koji pripada i ujedinjuje sve".

- Obećavam bolje škole, bezbednije ulice, jaču kontrolu naših granica, zaštitu životne sredine, podršku našim oružanim snagama i podizanje standarda u zemlji - rekao je Sunak.

Riši Sunak
Riši Sunakfoto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Novoizabrani premijer kaže da je svestan da će morati da radi na vraćanju poverenja građana, nakon svega što se dogodilo.

- Nisam uplašen. Zajedno možemo da postignemo neverovatne stvari - rekao je on.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.