DOŽIVELA HOROR KAD SE PROBUDILA IZ SNA: Evo šta je videla na PROZORU, u trenutku je PREBLEDELA!
Devojka, Foto: Profimedia

JEZIVO

DOŽIVELA HOROR KAD SE PROBUDILA IZ SNA: Evo šta je videla na PROZORU, u trenutku je PREBLEDELA!

Preneražena spavalica je istrčala iz svoje sobe i zatvorila vrata pre nego što je pozvala RSPCA za pomoć da se reši neželjenog posetioca.

Objavljeno:

Žena iz Eseksa probudila se iz mirnog vikenda i otkrila zmiju dugu tri metra koja pokušava da uđe kroz prozor njene spavaće sobe.

Žena je istrčala iz svoje sobe i zatvorila vrata pre nego što je pozvala RSPCA za pomoć da se reši neželjenog posetioca.

Kasnije identifikovana kao neotrovna kukuruzna zmija, pokušavala je da dođe na toplo u Hereford Valk, Basildon, u subotu, 8. oktobra.

Dolazi nakon što je još jedna zmija koja klizi – ovog puta navodno piton od 18 stopa – izazvala užas u blizini Sautemptona u avgustu.

Ovog puta mnogo manji gmizavac se sakrio kada je stigla pomoć – što je dovelo do straha da je mogao da uđe u posteljinu neidentifikovane žene.

Početni službenik RSPCA, koji je tek mesec dana ranije počeo da spašava životinje, imao je zadatak da izvuče stvorenje.

Enola Evans je objasnila: „Ne svaki dan vas probudi zmija koja pokušava da uđe u vašu spavaću sobu kroz prozor – žena je bila užasno šokirana.

„U to vreme na prozoru nije bilo ni traga zmiji, pa mi je stanovnik dao dozvolu da pretražim njenu spavaću sobu, u slučaju da je ušla unutra i sakrila se negde na toplom.

„Ali nakon temeljne provere posteljine i drugih mogućih skrovišta u spavaćoj sobi, zmija još nigde nije pronađena.“

Kukuruzne zmije, koje se često drže kao kućni ljubimci, mogu da narastu do 150 cm dužine - samo 5 stopa, i mogu da žive 10 do 15 godina.

Potreban im je pristup toploti da bi njihova tela bila topla.

1 / 4 Foto: Printscreen

Enola je nastavila: „Pošto je prozor bio otvoren tako dugo, postalo je prilično hladno unutra, pa sam odlučila da ga zatvorim. Tada sam primetila da se nešto kreće.

„Bila je to zmija, namotana oko oboda prozora. Bila je veoma dobro sakrivena, tako da mi je bilo drago što sam ga našla.’

Zmija je zatim prebačena u nosač i odvedena u stručnu ustanovu za smeštaj na negu dok se ponovo ne spoji sa svojim vlasnikom ili da na usvajanje.

Nije jasno odakle je došla niti da li će verovatno biti pronađen njen vlasnik.

Prošle godine RSPCA je primila 1.219 prijava o zmijama kućnim ljubimcima kojima je potrebna pomoć, uključujući mnoge zmije lutalice.

Veliki broj poziva stigao je tokom letnjih meseci jer zmije postaju aktivnije tokom vrućeg vremena.

Naučna službenica RSPCA Evie Button je objasnila: „Zmije su odlični umetnici za bekstvo i iskoristiće priliku da otvori rupu u vratima ograđenog prostora ili poklopac koji labavo pristaje kako bi ga napravili.“

Pozivaju se vlasnici zmija da budu oprezni, investiraju u ograđeni prostor koji je pogodan za vrstu i da se pobrine da se ograđeni prostor čuva - i zaključa ako je potrebno - kada nema nadzora.

(Espreso/Metro.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.