"BILI SMO OVDE KAD NAS JE NAPALA PRVA OSVAJAČKA IMPERIJA, BIĆEMO I KAD SE POSLEDNJA SRUŠI": Orbanove reči ODJEKUJU!
Viktor Orban, Foto: Profimedia

OPLEO PO EU

"BILI SMO OVDE KAD NAS JE NAPALA PRVA OSVAJAČKA IMPERIJA, BIĆEMO I KAD SE POSLEDNJA SRUŠI": Orbanove reči ODJEKUJU!

Orban je obraćanjem iz Zalajegersegu prekinuo tradiciju održavanja govora u Budimpešti prilikom obeležavanja godišnjice

Objavljeno: 16:07h

Mađarski premijer Viktor Orban danas je uporedio institucije Evropske unije sa sovjetskim trupama, koje su napale Mađarsku tokom revolucije 1956. godine.

Obraćajući se pristalicama u Zalajgersegu, povodom obeležavanja 66 godina od početka madjarske revolucije, Orban je sugerisao da će EU, koja je nastojala da obuzda demokratsko nazadovanje u Mađarskoj, završiti kao Sovjetski Savez.

"Da se ​​ne bavimo onima koji pucaju na Mađarsku iz senke, ili sa briselskih visina. Oni će završiti tamo gde su završili njihovi prethodnici", rekao je Orban.

Orban je obraćanjem iz Zalajegersegu prekinuo tradiciju održavanja govora u Budimpešti prilikom obeležavanja godišnjice.

Viktor Orban
Viktor Orbanfoto: EPA-EFE/MAX BRUCKER

Njegovo odsustvo iz glavnog grada na jedan od najvažnijih nacionalnih praznika Mađarske dolazi u trenutku kada se njegova vlada suočava sa sve većim pritiskom tokom neprekidnog talasa protesta madjarskih nastavnika i učenika.

Viktor Orban
Viktor Orbanfoto: EPA-EFE/MAX BRUCKER

"Bili smo ovde kada nas je napala prva osvajačka imperija, a bićemo ovde kada se i poslednja sruši. Mi ćemo to podneti kada budemo morali, a guraćemo se kada budemo mogli. Vadimo mačeve kada je prilika, a opiremo se kada dodju duge godine ugnjetavanja", izjavio je Orban danas.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.