ANGELINA (12) UMRLA NAKON RUTINSKE PROCEDURE U ŠKOLI: Majku je ŠOKIRAO uzrok smrti!
Ilustracija, Foto: AP

angelinina smrt zgrozila javnost

ANGELINA (12) UMRLA NAKON RUTINSKE PROCEDURE U ŠKOLI: Majku je ŠOKIRAO uzrok smrti!

Istražitelji su već pokrenuli krivični postupak za izazivanje smrti iz nehata, ali do sada niko nije optužen

Objavljeno:

Smrt 12-godišnje devojčice iz Rusije zgrozila je javnost nakon što je majka objavila rezultate obdukcije i uprla prstom u lekare.

Angeline Vahnenko iz Novosibirske oblasti je u školi vakcinisana protiv krpeljnog encefalitisa. Nakon toga se požalila na jake glavobolje i temperaturu, da bi kolima Hitne pomoći bila prebačena bolnicu. Doktor je, prema rečima Angelinine majke, utvrdio da devojčica ima SARS. Nekoliko sati kasnije, učenica je pala u komu, a umrla je 12 dana kasnije.

Pre neki dan, Angelinina majka je dobila histološku analizu o uzrocima smrti devojčice, njeni rezultati su šokirali ženu, piše KP.ru.

– U bolnici su nam u početku rekli da moja ćerka ima gnojni meningitis. Sa takvom dijagnozom više od 90 odsto pacijenata umire, gotovo je nemoguće nešto učiniti – rekla je za Vera, Angelinina majka, za ovaj portal.

Korona, Kovid, Pandemija, Omikron, Bolnica, Lečenje, Laboratorija, Pacijent, Virus
foto: Profimedia

– Ali, prema histološkom pregledu, moja ćerka je imala serozni meningitis. Sa ovim oblikom meningitisa moja ćerka je mogla da bude spasena. Ali mislim da su doktori, protraćili vreme lečeći je od SARS-a – kazala je očajna majka.

Istražitelji su već pokrenuli krivični postupak za izazivanje smrti iz nehata, ali do sada niko nije optužen.

– Još nismo dobili nalaze koje je obavila naša osiguravajuća kuća. Mora jasno da ukaže na prekršaje lekara. U kompaniji su nam rekli da su nam ih poslali još u avgustu, ali još uvek ništa nismo dobili. Čekamo novi dopis krajem oktobra i tražićemo da se podigne optužnica protiv glavnog lekara bolnice – kaže Vera i dodaje da je jedan od lekara koji je lečio Angelinu već dao otkaz.

Inače, nakon smrti Angeline, školska medicinska sestra je takođe dala otkaz. Ona je vakcinisala devojčicu protiv krpeljnog encefalitisa, nakon čega se iznenada razbolela.

(Espreso / kp.ru)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.