"NJIHOVO DELOVANJE JE ZLO I LAŽLJIVO": Kuleba predložio Zelenskom da prekine DIPLOMATSKE VEZE SA OVOM ZEMLJOM
Dmitro Kuleba, Foto: Profimedia

TENZIJE

"NJIHOVO DELOVANJE JE ZLO I LAŽLJIVO": Kuleba predložio Zelenskom da prekine DIPLOMATSKE VEZE SA OVOM ZEMLJOM

Poslednjih dana Kijev je više puta osudio rusku upotrebu dronova iranske proizvodnje, dronova kamikaza shahed 136 u napadima na civilnu energetsku infrastrukturu u Ukrajini

Objavljeno: 16:29h

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba predložio je danas predsedniku Volodimiru Zelenskom da prekine diplomatske odnose sa Iranom, optuženim da snabdeva Moskvu sa dronovima koje ona koristi u svojim napadima u Ukrajini.

"S obzirom na brojna razaranja ukrajninske civilne infrastrukture, na mrtve i ranjene medju ukrajinskim stanovništvom, izazvanim iranskim dronovima ... predlažem predsedniku da prekine diplomatske odnose sa Iranom", rekao je Kuleba u videu objavljenom na Fejsbuku.

Prema Kulebi Teheran je isporučio iranske dronove Rusiji "istovremeno govoreći Ukrajini da je protiv rata i da ne podržava ni jednu od strana".

Dmitro Kuleba
Dmitro Kulebafoto: Profimedia

Poslednjih dana Kijev je više puta osudio rusku upotrebu dronova iranske proizvodnje, dronova kamikaza shahed 136 u napadima na civilnu energetsku infrastrukturu u Ukrajini.

Kuleba je takodje rekao da se pojavljuju izveštaji o tome da bi Iran mogao da nastavi da isporučuje oružje Rusiji, posle izveštaja u medijima o skoroj isporuci iranskih raketa zemlja-zemlja Moskvi.

Dmitro Kuleba
Dmitro Kulebafoto: Profimedia

On je rekao da je delovanje Irana "zlo i lažljivo", da Ukrajina to neće trpeti i da Teheran snosi punu odgovornost za uništenje odnosa sa Ukrajinom.

Kuleba je ipak obećao da će odustati od svog predloga ako Iran prestane da isporučuje oružje Rusiji.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.