POHOTNU NASTAVNICU OPTUŽILI DA JE SPOPALA UČENIKA A ISTINA JE BILA ŠOKANTNA: Nećete verovati kakvu tajnu je on krio
Foto: Twitter

KO BI REKAO

POHOTNU NASTAVNICU OPTUŽILI DA JE SPOPALA UČENIKA A ISTINA JE BILA ŠOKANTNA: Nećete verovati kakvu tajnu je on krio

Vajthurst je jecala i plakala na optuženičkoj klupi i na kraju zahvalila porotnicima nakon što je presuda pročitana

Objavljeno:

Udatu nastavnicu iz Velike Britanije sud je oslobodio krivice za s*ksualnu vezu i slanje eksplicitnih poruka 15-godišnjem učeniku za kojeg je rekla da je zaljubljen u nju i da je lažirao komunikaciju u okviru svoje “fantazije”, piše Dejli mejl.

Rebeka Vajthurst (46) bile je optužena da je dečaku poslala fotografiju svojih grudi, sastala se sa njim ispred škole i imala imala intimni odnos u svom automobilu.

Majka dvoje dece je međutim tvrdila da je tinejdžer, čije ime nije objavljeno iz pravnih razloga, postao opsednut njom nakon što je pokušala da mu pomogne oko njegovih problema sa mentalnim zdravljem.

U optužnici je takođe bilo navedno da je Rebeka jednom prilikom dodirivala polni organ tinejdžera, kao i da je nedolično komunicirala sa njim preko WhatsApp-a.

Nakon šestodnevnog suđenja u Mančesteru, Vajthurst je oslobođen po dve tačke optužnice za s*ksualni čin sa detetom i po jednoj za s*ksualnu komunikaciju sa detetom.

Vajthurst je jecala i plakala na optuženičkoj klupi i na kraju zahvalila porotnicima nakon što je presuda pročitana. Suze joj, kako navode mediji, nisu stale ni dok je napuštala optuženičku klupu, a nekoliko trenutaka kasnije prišao joj je muž koji je posmatrao suđenje sa javne galerije.

Tužilaštvo je tvrdilo da se nastavnica emocionalno i s*ksualno vezala sa “problematičnim mladićem” koji je bio učenik njene škole. Odbrana je tvrdila da, iako je mogla da bolje postupi, dečak bio„daleko od žrtve“ i da ju je tužilac podvrgao „zlostavljanju, pretnjama i manipulacijama“.

Odbrana je rekla da nikada nije bilo s*ksualne aktivnosti i da je dečak lažirao poruke koje je navodno slala i primala preko VhatsApp-a, kao deo “fantazije” koju je stvorio, što je on negirao tokom unakrsnog ispitivanja.

– Rekao mi je da ne želi da mi sve ispriča mejlom jer mu ne veruje. Poslala sam mu imejl sa svojim Snapchat-om da me pronađe kako bi mi rekao u čemu je tajna. Tajna je bila u tome da je bio zaljubljen u mene – branila se nastavnica.

Ona je porotnicima rekla da se oseća kao “potpuni idiot” i da je veoma lakoverna. Onda je kazala da se uplašila jer je prekršila pravilo o nedavanju privatnih kontakt podataka.

Vajthurst je takođe rekla da joj je dečak pričao da razmišlja o samoubistvu, kao i da je pokušala da prekine komunikacju sa njim. Onda je opisala incident kada joj je prišao u učionici i poljubio je.

– Došao je i zabio mi jezik u grlo – kazala je ona i objasnila da se branila tako što ga je uhvatila za ramena da bi ga odgurnula, ali je on to navodno protumačio kao “dobrodošlicu”.

Nastavnica je ispričala da ju je dečak u nekoliko navrata ošamario i pljunuo, ali da ništa nije prijavila jer se plašila da će odgovornost pasti na nju je je on maloletan. Tvrdi i da mu vratila ogrlice i druge poklone koje je slao.

– Nosila sam ogrlicu u nekoliko navrata jer sam se brinula da će me udariti. Pokušavala sam da smanjim izglede da ću ga naljutiti – kazala je ona na suđenju.

Priznala je da mu je u početku poslala jednu fotografije sebe opremi za trčanje jer je htela da ga ohrabri da izađe napolje i vežba, ali da je on nakon toga počeo da joj šalje svoje gole fotografije koje je odmah brisala i molila ga da prestane.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.