NAŠLI TELO NESTALE ŽENE NAKON SKORO DVE GODINE: Policija odlučila da obnovi POTRAGU, pronašli je uz pomoć OVOGA!
Policija, Foto: AP

PRONAĐENA

NAŠLI TELO NESTALE ŽENE NAKON SKORO DVE GODINE: Policija odlučila da obnovi POTRAGU, pronašli je uz pomoć OVOGA!

Policija je odlučila da još jednom obnovi potragu za Polet, u nadi da će moći da da neku vest porodici koja se nalazila u totalnoj neizvesnosti o sudbini rođake

Objavljeno:

Vremešna Belgijanka Polet Landriuk nestala je 2. novembra 2020 godine. Napustila je svoj dom u gradu Anden i više se nije vratila kući. Žena je imala 83 godina i bolovala od Alchajmerove bolesti.

Zabrinuta porodica dve godina nije imala nikakvih vesti. Policija je sprovela istragu, 50 policajaca tragalo je za Polet više dana zajedno za psima tragačima. a belgiska federalna policija upotrebila je i helikopter sa termičkim kamerama.

Sve to nije dalo nikakav rezultat. Dva elementa su komplikovala rad istrage, a to je bila Poletina bolest, zbog koje je njeno kretanje bilo teško predvideti, i posebno gusta vegetacija u tom regionu.

Sve se promenilo pre neki dan. Policija je odlučila da još jednom obnovi potragu za Polet, u nadi da će moći da da neku vest porodici koja se nalazila u totalnoj neizvesnosti o sudbini rođake.

U novoj istrazi, policija je imala i malo sreće. Istražitelji su odlučili da preispitaju okolinu oko Poletine kuće koristeći Google Street View, aplikaciju za virtuelno kretanje koju svako od nas koristi s vremena na vreme.

Tako, ispitujući slike, jedan istražitelj je video Polet kako napušta svoj dom na dan nestanka. Baš tog dana i baš u tom trenutku vozilo Google Street View prolazi Poletinom ulicom i slika, kako to oni redovno rade da bi ažurirali aplikaciju.

To je omogućilo istrazi da na izuzetno precizan način utvrdi pravac u kojem je krenula Polet kada je napustila svoj dom.

Skoro dve godine kasnije, policija ponovo šalje ekipu od 30 policijaca da istraže teren, šalje i mašine koje treba da rasčiste teren zarastao u vegetaciji u blizini komšijske kuće. To je omogućilo da se pronađe Poletino telo.

Obdukcija je pokazala da je Polet najverovatnije pala i preminula od prirodne smrti. Umešanost druge osobe za sada je isključena.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.