HAOS I NA ZAPADU UKRAJINE JAVLJEN: Izveden je napad, STANJE JE ALARMANTNO, NOVE INFORMACIJE
Lavov, ilustracija, Foto: EPA-EFE/MYKOLA TYS

ratno stanje

HAOS I NA ZAPADU UKRAJINE JAVLJEN: Izveden je napad, STANJE JE ALARMANTNO, NOVE INFORMACIJE

Gradonačelnik je rekao da trećina semafora u gradu van funkcije i, da kada prođe opasnost, saobraćajna policija će izaći da reguliše najprometnije raskrsnice

Objavljeno:

Delovi grada Lavov na krajnjem zapadu Ukrajine su bez struje, nakon napada na elektrodistribucionu mrežu, izjavio je danas gradonačelnik Andrij Sadovji.

On je naveo da je do eksplozije došlo u „ključnom infrastrukturnom objektu“ i da je rad u gradskoj termoelektrani privremeno obustavljen, preneo je „Gardijan“.

„Trenutno građani nemaju toplu vodu. Rezervni generatori na nekoliko vodovodnih stanica su počeli da šalju vodu gradu, ali su delovi bez struje“, rekao je Sadovji.

Gradonačelnik je rekao da trećina semafora u gradu van funkcije i, da kada prođe opasnost, saobraćajna policija će izaći da reguliše najprometnije raskrsnice.

Ukrajinski zvaničnici, uključujući i predsednika Volodimira Zelenskog, saopštili su danas da je došlo do niza raketnih napada na gradove širom Ukrajine, u Kijevu je identifikovano pet žrtava napada, a ministarstvo odbrane saopštilo je da je Rusija ispalila 75 projektila, kao i da je oboren 41.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.