STANOVNICI TOKOM LETA BAŠKARILI NA SUNCU,SAD USLEDIO UŽAS: Kijev poslednji put gađan u junu,ima razlike u napadima!
Ilustracija, Foto: Maryna Moiseyenko / AFP / Profimedia

OD RELATIVNOG MIRA DO HAOSA

STANOVNICI TOKOM LETA BAŠKARILI NA SUNCU,SAD USLEDIO UŽAS: Kijev poslednji put gađan u junu,ima razlike u napadima!

Svi se sećamo fotografija od letos iz Kijeva, koje su prikazivale potpunu suprotnost prizorima koje smo videli krajem februara, kada je počeo rat, ali i onome što nam danas dolazi iz ukrajinske prestonice

Objavljeno: 11:10h

Ukrajinska prestonica je imala nekoliko relativno mirnih meseci, sve do ovog jutra, kada je niz eksplozija potreslo Kijev.

Moskva nije uspela da preuzme kontrolu nad Kijevom na početku rata, zbog čega je povukla vojsku i svoju pažnju usmerila ka jugu i istoku, gde je u početku beležila uspehe.

Poslednji napad na Kijev dogodio se u junu, piše Sky news. Jedan od projektila pogodio je stambenu zgradu, ubivši jednu, a ranivši šestoro.

Međutim, za razliku od prethodnih napada koji su uglavnom pogađali periferiju glavnog grada, napad od ponedeljka bio je usmeren na nekoliko lokacija u centru grada.U napadu je navodno stradao i park Ševčenko u centru grada, prema snimcima na društvenim mrežama.

Nacionalna policija Ukrajine saopštila je da je u jutrošnjem ruskom granatiranju Kijeva najmanje pet osoba poginulo, a da je 12 povređenih. Pojedini zvaničnici tvrde da je stradalo najmanje osam ljudi.

Navodi se da je najviše projektila pogodilo centar ukrajinske prestonice i da su spasioci i lekarske ekipe na terenu, prenosi Interfaks Ukrajina.

Prethodno je savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine, Rostislav Smirnov, saopštio da je u napadima poginulo osam, a da su povređene 24 osobe.

Dok se ostatak zemlje nalazio u ratu, stanovnici Kijeva uživali u letu i suncu

Svi se sećamo fotografija od letos iz Kijeva, koje su prikazivale potpunu suprotnost prizorima koje smo videli krajem februara, kada je počeo rat, ali i onome što nam danas dolazi iz ukrajinske prestonice.

1 / 4 Foto: Profimedia

Da podsetimo, dok su tokom letnjih meseci stanovnici Kijeva uživali u relativnom miru, pored reka i na suncu, na jugu i istoku zemlje besneli su sukobi, koji i dalje traju.

Posle nekoliko meseci, snažne eksplozije potresle su Kijev i podsetile građane na strašnu realnost.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.