ZAHAROVA POTKAČILA BLINKENA: Nije mogla da mu prećuti OVO!
Marija Zaharova, Foto: Profimedia

nije ga štedela

ZAHAROVA POTKAČILA BLINKENA: Nije mogla da mu prećuti OVO!

"Kombinuju provokativnu ratobornost sa razuzdanim nagoveštajima o mogućnosti američko-ruskog dijaloga o tom pitanju",

Objavljeno:

Izjava američkog državnog sekretara Entonija Blinkena o spremnosti da se američke vlasti diplomatski angažuju sa Rusijom o Ukrajini su u suprotnosti sa stvarnim koracima koje je preduzeo Vašington, koji se sve više uključuje u višestruku podršku kijevskom režimu, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Zaharova je u saopštenju istakla da javne poruke koje su poslednjih dana stizale iz američke administracije u vezi sa Ukrajinom "kombinuju provokativnu ratobornost sa razuzdanim nagoveštajima o mogućnosti američko-ruskog dijaloga o tom pitanju", preneo je TASS.

Entoni Blinken
Entoni Blinkenfoto: Profimedia

- Ipak, glavna stvar su pravi koraci Amerikanaca i njihovih satelita. I oni su u oštroj suprotnosti sa navodno miroljubivom retorikom. Isporuka oružja režimu (predsednika Ukrajine) Volodimira Zelenskog je u porastu, raste broj zapadnih plaćenika i instruktora na terenu, Sjedinjene Države su sve dublje uključene u višeslojnu podršku svojih klijenata u Kijevu. I to u pozadini sumanutih poziva Zelenskog svojima gospodarima da izvrše preventivni nuklearni napad na Rusiju" naglasila je Zaharova.

Američki državni sekretar Blinken rekao je u četvrtak na konferenciji za novinare u Limi da će američke vlasti biti spremne da na diplomatske aktivnosti sa Rusijom o Ukrajini ako Moskva pokaže takav interes, ali da Vašington to za sada ne vidi.

(Espreso / 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.