LETE GLAVE U MOSKVI! Putin smenio jednog od najvažnijih generala, na njegovo mesto dolazi LUKAV I OPASAN VOĐA
Vladimir Putin, Foto: Printscreen/Twitter/Carl Bildt

promene

LETE GLAVE U MOSKVI! Putin smenio jednog od najvažnijih generala, na njegovo mesto dolazi LUKAV I OPASAN VOĐA

RBC je u ponedeljak izvestio da je komandant Zapadnog vojnog okruga, general-pukovnik Aleksandar Žuravljov, smenjen

Objavljeno:

Rusija je smenila komandanta svog Istočnog vojnog okruga, general-pukovnika Aleksandra Čajka i to je najnovija rekonstrukcija vojnog vrha usred niza preokreta na bojnom polju u Ukrajini.

Ruska medijska kuća RBC je citirala javno dostupne državne registre kako bi izvestila da je general-pukovnik Rustam Muradov imenovan na čelo Istočnog vojnog okruga, koji pokriva trupe smeštene na ruskom dalekom istoku, iako je veći deo njegove snage trenutno raspoređen u Ukrajini.

Muradov, koga je Evropska unija sankcionisala u februaru, ranije je služio u regionu Donbas na istoku Ukrajine i komandovao je ruskim mirovnim snagama u Nagorno-Karabahu, otcijepljenom regionu Azerbejdžana u kojem uglavnom žive etnički Jermeni.

Nagorno Karabah, Rat
foto: EPA/DAVID GHAHRAMANYAN

RBC je u ponedeljak izvestio da je komandant Zapadnog vojnog okruga, general-pukovnik Aleksandar Žuravljov, smenjen, ubrzo nakon velikih ruskih gubitaka na severoistoku Ukrajine prošlog meseca i ukrajinskog ponovnog zauzimanja strateškog čvorišta Liman, u regiji Donjeck.

Od tada su ruske snage takođe izgubile kontrolu nad nekoliko stotina kvadratnih kilometara ukrajinske oblasti Herson - teritorije koju Moskva sada smatra delom Rusije.

(Espreso / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.