SASTANAK PUTINA I BAJDENA? Evo šta je američki predsednik poručio!
Bajden i Putin, Foto: Profimedia, AP / Mikhail Klimentyev

novi momenti

SASTANAK PUTINA I BAJDENA? Evo šta je američki predsednik poručio!

Predsednik Sjedinjenik Država Džozef Bajden oglaso se o mogućnosti susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na marginama samita G20 na kojem bi glavna tema bila Ukrajina

Objavljeno:

„Videćemo“, odgovorio je on na pitanje o mogućnosti susreta s Putinom, prenosi njegove reči pul novinara koji izveštavaju o aktivnostima Bele kuće.

Podsetimo, samit G20 će biti održan 15-16. novembra na Baliju. Domaćin je Indonezija. Pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov saopštio je da će odluka o učešću Vladimira Putina na samitu biti doneta neposredno pre događaja.

Vladimir Putin
foto: Printscreen/Youtube/Sky News

Sam Putin je ranije rekao da je dobio poziv za samit G20 na Baliju, ali će, donoseći odluku o svom ličnom učešću, videti kako će se situacija razvijati.

"Videćemo kako će se razvijati situacija u ekonomiji i u drugim oblastima. Imam poziv da posetim G20, o tome me je lično obavestio predsednik zemlje domaćina kada je bio u Moskvi", rekao je ranije Putin.

On je rekao i da ga je predsednik Indonezije Džoko Vidodo potom ponovo pozvao telefonom, uz napomenu da postoji određeni pritisak, ali da Indonezija zauzima oštar stav i želi da vidi ruskog predsednika na samitu.

"Videću, odlučićemo. Rusija će učestvovati“, rekao je Putin.

(Espreso / Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.