LAŽNA NASLEDNICA PUŠTENA NA SLOBODU? Ana nasamarila ELITU, izvela GLAMUROZNU PREVARU, pa ukrala OGROMNU SUMU NOVCA!
Ana, Foto: Printscreen/Youtube/Daily Mail

FINANSIRALA SVOJ SKUPOCENI ŽIVOTNI STIL

LAŽNA NASLEDNICA PUŠTENA NA SLOBODU? Ana nasamarila ELITU, izvela GLAMUROZNU PREVARU, pa ukrala OGROMNU SUMU NOVCA!

Postala je senzacija društvenih medija - čak i tokom njenog sudskog saslušanja, Instagram nalog je bio prepun slika njene odeće i njenih uvek prepoznatljivih naočara sa debelim okvirima

Objavljeno: 16:19h

Ana "Delvej" Sorokin, zloglasna prevarantkinja koja se predstavljala kao nemačka naslednica i prevarila njujoršku elitu, navodno je puštena iz zatvora, ali joj je zabranjen pristup društvenim mrežama.

Rođena Ruskinja je izvela glamuroznu prevaru - oštetila je banke i velika imena na Menhetnu u iznosu od oko 67 miliona dolara da bi finansirala svoj otmeni i skupoceni životni stil.

- Izuzetno smo zadovoljni današnjom odlukom suda da oslobodi Anu Sorokin - rekao je američkim medijima njen advokat Dankan Levin.

Sorokin (31) je navodno u sredu puštena uz kauciju od 10.000 dolara i sada će biti u kućnom pritvoru.

- Iako ima još nekoliko prepreka koje treba "preskočiti" u vezi sa uslovima njenog puštanja na slobodu, Ana je oduševljena što izlazi kako bi mogla da se usredsredi na žalbu - rekao je advokat Levin.

Zbog podviga u takozvanom "letu prevare", Sorokina je proglašena krivom po osam optužbi, uključujući veliku krađu, u aprilu 2019. i osuđena na četiri do 12 godina zatvora.

Puštena je iz državnog zatvora u februaru 2021, ali se brzo ponovo vratila u zatvor nakon što ju je Imigrantska i carinska služba (ICE) odvela u pritvor.

Odluka američkog imigracionog sudije Čarlsa Konroja od srede dolazi sa zanimljivom odredbom: Sorokin mora da se uzdrži od bilo kakvih društvenih medija, "bilo direktno ili od treće strane".

Ko je Ana Sorokin?

Godinama je bila poznata kao Ana Delvej, bogata nemačka naslednica sa istančanim ukusom za skupo vino, privatne avione i dizajnersku odeću.

Postala je senzacija društvenih medija - čak i tokom njenog sudskog saslušanja, Instagram nalog je bio prepun slika njene odeće i njenih uvek prepoznatljivih naočara sa debelim okvirima.

Međutim, kada su izašle prve vesti koje su dovodile u pitanje njen identitet, priča se proširila poput požara.

Tužioci su rekli da je Sorokin krala od drugih dok se pretvarala da ima bogatstvo od 60 miliona evra, probijajući se u više slojeve društva kroz višestruke prevare 2016. i 2017. godine, finansirajući život koji nikada inače ne bi mogla sebi da priušti.

Optužena je da je ukrala oko 230.000 dolara - uključujući račun od oko 30.000 funti koji nije platila za iznajmljeni avion.

Osuđena je na četiri do 12 godina zatvora i kasnije puštena, ali je brzo vraćena u pritvor od strane imigracionih organa.

Njen senzacionalni zločin je bio tema vesti, popularnog podkasta i nedavno hit Netfliksove serije "Inventing Anna".

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.