MASK PREDLOŽIO OKONČANJE RATA U UKRAJINI: U polemiku se uključio i Zelenski, slušajte samo šta mu je PORUČIO!
Ilon Mask, Foto: EPA-EFE/ALEXANDER BECHER

varnice

MASK PREDLOŽIO OKONČANJE RATA U UKRAJINI: U polemiku se uključio i Zelenski, slušajte samo šta mu je PORUČIO!

U polemiku se uključio predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski koji je objavio anketu u vezi sa Maskom

Objavljeno:

Ukrajina je odbacila predlog najbogatijeg čoveka na svetu Ilona Maska za okončanje rata u toj zemlji. Mask je na Tviteru predložio eventualni sporazum o miru između Ukrajine i Rusije koji sadrži četiri tačke.

On predlaže da se ponove izbori u pripojenim regionima sa istoka Ukrajine u kojima je Moskva sprovela referendume, ali ovoga puta da oni budu održani pod nadzorom Ujedinjenih nacija.

Takođe je predložio da Krim ostane u ruskim rukama jer je "formalno bio deo Rusije, kao što je bio od 1783. godine (do greške Hruščova)".

Dodaje da bi vodosnabdevanje Krima bilo obezbeđeno, imajući u vidu da je to poluostrvo imalo problem snabdevanja vodom zbog brane.

Kao poslednji deo Mask predlaže da Ukrajina ostaje neutralna, što je važno imajući u vidu da je ta zemlja podnela inicijativu za članstvo u NATO. On je pozvao korisnike Tvitera da glasaju za ovaj predlog.

U polemiku se uključio predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski koji je objavio anketu u vezi sa Maskom.

"Koji Mask vam se više sviđa, onaj koji podržava Ukrajinu ili koji podržava Rusiju", upitao je Zelenski u anketi na Tviteru.

Savetnik predsednika Ukrajine Mihail Podoljak predložio je demilitarizaciju Rusije.

- Ukrajina oslobađa sve teritorije, uključujući i anektirani Krim, Rusija prolazi kroz demilitarizaciju i obaveznu denuklearizaciju tako da više ne može da ugrozi druge - napisao je Podoljak.

On je dodao da predlaže i da ratni zločinci budu procesuirani pred međunarodnim sudom.

"Ne mogu da verujem šta si napisao"

I brojni drugi Ukrajinci besno su odgovorili na Maskov predlog.

- Nije samo stvar teritorija. Stvar je ljudi. Stvar je genocida nad ukrajinskim jezikom, kulturom. Ono što je za tebe mir, za njih je uništen, obogaljen život. Stvar je toga da se Hitleru dopušta da ide svojim putem. Ne mogu da verujem šta si napisao - odgovorio je Masku bivši ukrajinski ambasador u Austriji Oleksander Šerba.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.