"RUSIJA IMA DOKAZE DA JE ZAPAD UMEŠAN U CURENJE GASA": Sergej Nariškin o EKSPOLZIJI na gasovodima!
Sergej Nariškin, Foto: Profimedia

pokrenut krivični postupak

"RUSIJA IMA DOKAZE DA JE ZAPAD UMEŠAN U CURENJE GASA": Sergej Nariškin o EKSPOLZIJI na gasovodima!

Operater gasovoda „Nord strim AD“ saopštio je da je vanredna situacija na gasovodima bez presedana i da je nemoguće proceniti rokove za remont

Objavljeno:

Eksplozije na gasovodima Severni tok i Severni tok 2 međunarodni su teroristički čin, a Rusija ima podatke o tome da iza ovih zločina stoji Zapad, koji pokušava da sakrije istinske organizatore i izvršioce, izjavio je direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin.

- Zapad čini sve da bi sakrio istinske organizatore i izvršioce ovog međunarodnog terorističkog čina. Već imamo neke materijale koji ukazuju na zapadni trag u organizovanju i izvršavanju tog terorističkog čina - rekao je Nariškin novinarima.

U ponedeljak je istovremeno došlo do curenja gasa na gasovodima kojima se ruski gas isporučuje Evropi. Prema informacijama vlasti Danske i Švedske, otkriveno je da gas curi na dva mesta na Severnom toku 1 i na jednom mestu na Severnom toku 2 u oblasti ostrva Bornholm. Nemačka, Danska i Švedska ne isključuju mogućnost planirane diverzije.

Severni tok 2
foto: Profimedia

Operater gasovoda „Nord strim AD“ saopštio je da je vanredna situacija na gasovodima bez presedana i da je nemoguće proceniti rokove za remont. Kremlj je ove incidente nazvao „diverzijom bez presedana i činom međunarodnog terorizma“.

Glavno tužilaštvo Rusije pokrenulo je krivični postupak zbog čina međunarodnog terorizma. Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski izjavio je da je hitna sednica Saveta bezbednosti UN zbog ovih diverzija sazvana za petak u 21.00 sat po srednjoevropskom vremenu.

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.