DESETINE RANJENIH I POGINULIH U NAPADU: Oglasili se kurdski zvaničnici, HOROR
ilustracija, Foto: EPA / STR

strašno

DESETINE RANJENIH I POGINULIH U NAPADU: Oglasili se kurdski zvaničnici, HOROR

Ministarstvo spoljnih poslova Iraka i regionalna vlada Kurdistana osudili su napade

Objavljeno:

U iranskom bombardovanju dronom baza iransko-kurdske opozicione grupe u severnom Iraku danas je poginulo najmanje devet ljudi, a ranjeno 32, saopštilo je Ministarstvo zdravlja kurdske regionalne vlade.

Član Demokratske partije Iranskog Kurdistana (KDPI) ;Soran Nuri saopštio je da su iranski napadi bili usmereni na Koju, 65 kilometara istočno od Irbila. KDPI je levičarska naoružana opoziciona snaga zabranjena u Iranu.

Visoki komesarijat Ujedinjenih nacija za izbeglice je u saopštenju naveo da su napadi "pogodili iranska izbeglička naselja" u Koji i da su medju žrtvama izbeglice i drugi civili.

Ministarstvo spoljnih poslova Iraka i regionalna vlada Kurdistana osudili su napade.

1 / 5 Foto: AP

Iranska državna novinska agencija i emiter IRNA saopštila je da je Revolucionarna garda zemlje gadjala baze separatističke grupe na severu Iraka "preciznim projektilima" i "dronovima-samoubicama" i da je ranjeno ;185 dobrovoljaca - Basijija.

Na meti iranskog udara bili su vojni logor, kuće, kancelarije i drugi objekti oko Koje.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Iraka je rekao da se očekuje da će vlada u Bagdadu pozvati iranskog ambasadora da mu uloži diplomatski protest zbog napada.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.