PROVOKACIJE SE NASTAVLJAJU: Severna Koreja ispalila balističku raketu u pravcu Južne Koreje!
Raketa, Foto: Profimedia

TENZIJE RASTU

PROVOKACIJE SE NASTAVLJAJU: Severna Koreja ispalila balističku raketu u pravcu Južne Koreje!

Ovo je druga raketa koju je Severna Koreja lansirala ove nedelje

Objavljeno: 12:57h

Vojska Južne Koreje saopštila je danas da je Severna Koreja ispalila danas balističku raketu ka njenim istočnim obalama Južne Koreje.

Obalska straža Japana navela je da se za projektil, koji je ispalila Severna Koreja, veruje da je balistička raketa, ali se ne navodi gde je pala, preneo je Rojters.

Ovo je druga raketa koju je Severna Koreja lansirala ove nedelje, navodi AP.

Bela kuća je objavila da će američka potpredsednica Kamala Haris, tokom boravka u Južnoj Koreji, posetiti sutra demilitarizovanu zonu koja razdvaja korejsko poluostrvo.

Ta poseta, kako se navodi, naglašava "angažman SAD vezano za pretnju koju po Seul predstavlja Severna Koreja", a potpredsednica Haris odaće počast "zajedničkoj žrtvi" desetine hiljada američkih i korejskih vojnika koji su se zajedno borili u Korejskom ratu.

1 / 5 Foto: Profimedia

Poseta američke potpredsednice dolazi nekoliko dana nakon što je Severna Koreja ispalila balističku raketu ka moru i trenutku kada se strahuje da će Pjongjang izvršiti novi nuklearni test, pošto su pokušaji administracije predsednika Džozefa Bajdena da stupi u kontakt sa severnokorejskim vođom Kim Džong Unom propali.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.