STIGLA JOJ JE PORUKA NA FEJSBUKU I TOG MOMENTA NJEN ŽIVOT SE PRETVORIO U PAKAO: Završilo se na najgori mogući način
Foto: Shuterstock

UŽASNA PRIČA

STIGLA JOJ JE PORUKA NA FEJSBUKU I TOG MOMENTA NJEN ŽIVOT SE PRETVORIO U PAKAO: Završilo se na najgori mogući način

Dik-Karetai je bombardovao Paratu tekstovima

Objavljeno:

Žena sa Novog Zelanda opisala je zastrašujuće i umalo fatalne momente krvavog ljubavnog trougla u koji je uletela posle bezazlene poruke na Fejsbuku.

Misi Parata je živela u Karitaneu, na južnom ostrvu Novog Zelanda, kada je primila poruku od Krišana Ranuija Dika-Karetaija. On je rekao da bi želeo da se uključi u ekološke projekte koje je Parata vodila u lokalnoj zajednici i da želi da se preseli u obližnji grad Dunedin.

Sledećih sedam meseci, Dik-Karetai je bombardovao Paratu tekstovima, posećivao je na poslu bez najave i slao joj snimke preteći samopovređivanjem. Kasnije je otišao da se suoči sa Paratom u njenoj kući sa napunjenom puškom kalibra .22 pre nego što je 15. oktobra 2021. pucao u njenog partnera Hemija Tahurija.

Nasilnik je osuđen na šest godina i 11 meseci zbog pokušaja ubistva od strane Višeg suda u Dunedinu prošlog meseca.

Pararta je na suđenju rekla da je primila poruku na Fejsbuku od Dika-Karetaija dok je bila “na pauzi” od svog dugogodišnjeg partnera Tehurija. Ona je prvo rekla da se nakratko zabavljala sa Dikom-Karetaijem, ali je kasnije negirala da je par bio u vezi za lokalne novine Otago Dejli Tajms.

Tvrdila je da je njome izmanipulisao Dik-Karetai i da se sa njim družila samo iz straha za svoju bezbednost.

– Nisam htela da idem i pričam ljudima o njemu i šta mi radi, ako je sve to bilo u mojoj glavi. Nisam želela da uništim nečiju reputaciju, jer me je na neki način naterao da se osećam kao da sam ja kriva – rekla je za NZ Herald.

Tom priliom je dodala da je upozorila Dika-Karetaija da se ne seli u Dunedin jer je imao psa, a da je malo stanodavaca htelo da dozvoli kućne ljubimce. Dve nedelje kasnije joj je, kako kaže, Dik-Karetai rekao da je svom psu pucao u glavu jer je bio bolestan.

Takođe je tvrdila je da joj se “ugasio ceo radar” za opasnost, a onda joj se “podiglo nekoliko crvenih zastava”. Zato je kasnije obnovila svoju vezu sa Tehurijem i tvrdila da je Dik-Karetai nastavio da joj senabacuje.

U jednom trenutku je pratio Paratu i njenog partnera Tahurija na sahranu u grad Ešburton, više od 240 kilometara severno od Karitanea.

– Proverila sam telefon i on je zvao. Javila sam se i rekla: „Trenutno sam u Ešburtonu. Gledam auto koji liči na tvoj. Upravo sam video da neko ulazi u to. To si ti, zar ne?” – kazala je žena.

Parata je tvrdila da je jednog dana primila 35 SMS-ova i 33 poziva od Dika-Karetaija sa zahtevom da prekine vezu sa Tahurijem. Ljubomorni muškarac se zatim odvezao do njene kuće, trubio iz kola, kako bi izvukao Paratu iz doma i prišao ulaznim vratima sa napunjenom puškom kalibra .22.

– Okrivljeni je podigao vatreno oružje i ispalio jedan hitac kroz staklena vrata pogodivši žrtvu u glavu – navodi se u sudskom izveštaju.

Tehuri je nekim čudom uspeo da se oporavi iako su mu dali jedan posto šanse da preživi. Lekari su utvrdili da je metak prošao na milimetar od većeg krvnog suda.

(Espreso/DailyMail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.