"REZULTAT JE TU": Lider LNR će danas tražiti od Putina prijem u Rusku Federaciju
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

PRIPREMA DOKUMENTA

"REZULTAT JE TU": Lider LNR će danas tražiti od Putina prijem u Rusku Federaciju

Proruski zvaničnici u četiri regiona Ukrajine pod kontrolom Moskve saopštili su juče da se ogromna većina stanovnika izjasnilla za ulazak ovih oblasti u sastav Ruske Federacije

Objavljeno:

Lider samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) u Ukrajini Leonid Pasečnik najavio je da će kasnije danas pripremiti dokument kojim se od ruskog predsednika Vladimira Putina traži da razmotri prijem LNR u sastav Ruske Federacije.

- Rezultat je tu! Stanovnici Luganske Narodne Republike su se opredelili za svetlu i prosperitetnu budućnost - napisao je on na Telegramu, komentarišući rezultate referenduma koje su organizovale proruske vlasti, o pristupanju LNR Rusiji.

- Danas ću pripremiti odgovarajući dokument kojim tražim od ruskog predsednika Vladimira Putina da razmotri pristupanje LNR Ruskoj Federaciji kao konstitutivnog člana u skladu sa zakonom - zaključio je Pasečnik.

1 / 5 Foto: Profimedia

Proruski zvaničnici u četiri regiona Ukrajine pod kontrolom Moskve saopštili su juče da se ogromna većina stanovnika izjasnilla za ulazak ovih oblasti u sastav Ruske Federacije, nakon pet dana glasanja na referendumu koje su Kijev i zapadni lideri unapred odbacili kao "farsu".

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.