UBICA KOJI JE NAPRAVIO POKOLJ U ŠKOLI U RUSIJI PRONAĐEN U LOKVI KRVI: Pobio sedmoro DECE! (UZNEMIRUJUĆ VIDEO)
Artem Kazancev, Foto: Printscreen

HOROR

UBICA KOJI JE NAPRAVIO POKOLJ U ŠKOLI U RUSIJI PRONAĐEN U LOKVI KRVI: Pobio sedmoro DECE! (UZNEMIRUJUĆ VIDEO)

Bio je naoružan sa dva pištolja i imao je veliku količinu municije

Objavljeno:

Sa fantonmkom na glavi i obučen u crno Artem Kazancev ušao je u školu u ruskom gradu Iževsku i otvorio vatru. Pritom je ubio najmanje 13 osoba, među kojima je šest odraslih osoba i sedam maloletnika. Ukupno je povređeno još 14 učenika i sedam odraslih osoba. Napadač je kasnije počinio samoubojstvo. Radi se o 34-godišnjaku koji je bio maturant te osnovne škole, a istražitelji sada proveravaju sumnje 'u njegovu privrženost neonacističkim stavovima i nacističkoj ideologiji'.

Kako se navodi, nosio je crnu majicu s crvenom svastikom.

Bio je naoružan sa dva pištolja i imao je veliku količinu municije.

Sada je procureo i snimak gde se vidi kako leži na podu učionice, a uznemiravajuć video možete pogledati OVDE.

Pronađena su i dva pištolja i nekoliko rezervoara sa municijom. Ruski predsednik Vladimir Putin duboko je ožalošćen današnjim nehumanim terorističkim činom u školi u Iževsku, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Predsednik je izrazio najdublje saaučešće svima koji su u ovom tragičnom incidentu izgubili svoje najmilije, svoju decu, a ranjenima u nehumanom terorističkom napadu poželio je što skoriji oporavak", rekao je Peskov.

"Putin je duboko ožalošćen smrću ljudi, posebno dece u terorističkom napadu na školu koji je navodno počinio član neonacističke grupe", dodao je.

Prema rečima Dmitrija Peskova, ruski predsednik je već obavio telefonske razgovore s Aleksandrom Brečalovim, vođom Udmurtije u kojoj se nalazi Iževsk, zamenicom premijera Tatjanom Golikovom, ministrom zdravlja Mihailom Muraškom i ministrom obrazovanja Sergejem Kravcovom koji je već otputovao u Iževsk.

"Date su sva potrebne uputstva, a helikopteri ministarstva za hitne situacije s timovima lekara, psihologa, neurohirurga i drugih stručnjaka već su poslani u Iževsk. Biće rešenasva potrebna socijalna pitanja", zaključio je portparol predsednika.

(Espreso/Večernji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.