KOMARAC JU JE UJEO BLIZU DESNOG OKA, DVA DANA KASNIJE BILA JE MRTVA: Lekari su se sledili kada su otkrili razlog!
Foto: Facebook

JEZIVO!

KOMARAC JU JE UJEO BLIZU DESNOG OKA, DVA DANA KASNIJE BILA JE MRTVA: Lekari su se sledili kada su otkrili razlog!

– Nikada nisam imao ovakav slučaj

Objavljeno:

Mlada pilotkinja Orijana Peper (21) preminula je od infekcije koja joj se proširila na mozak, nakon što ju je za čelo ujeo komarac.

Orijana je veliki zaljubljenik u letenje, a u trenutku smrti pohađala je pilotsku akademiju. Sanjala je da će jednog dana postati pilot u nekoj od komercijalnih avio-kompanija.

Ona je već položila teorijske ispite na Oksfordu, a zatim je otišla u Belgiju na dalju obuku. Nju je tokom boravka u Antverpenu ujeo komarac za čelo u blizini desnog oka.

Nakon što se ujed proširio i izazvao infekciju, ona je početkom jula otišla u bolnicu, gde su joj lekari pripisali antibiotike kako bi se upala smanjila.

Međutim, njoj se stanje nije popravilo i Orijana se dva dana kasnije onesvestila dok je bila sa svojim dečkom Džejmsom.

Orijana i njen dečko upoznali su se u Feniksu na obuci za pilote, pa su potom zajedno premešteni u Antverp u Belgiji. On je sudu ispričao da su ih komarci oboje više puta ujedali tokom dva meseca koliko su živeli u Antverpu. Nikada nijedno od njih nije dobilo alergijsku reakciju niti infekciju.

– Lokalci su nam rekli da su komarci normalna pojava u maju i junu, ali je Orijanu počelo da boli čelo, sve je bilo crveno i otečeno i dobila je i jake bolove u leđima. Ali lekari su joj samo rekli da uzme antibiotike i poslali je kući – rekao je njen dečko.

Orijana je upala u delirijum, nije mogla da govori kako treba, i potom je izgubila svest, pa je prebačena u bolnicu gde je umrla tri dana kasnije.

Izveštaj patologa pokazao je da je devojka, koja je sanjala da bude pilot, umrla od ozbiljne infekcije nakon uboda komarca. Orijana je dobila sepsu koja se proširila na mozak i izazvala emboliju koja ju je ubila.

– Nikada nisam imao ovakav slučaj. Neverovatna tragedija za mladu damu koja je pred sobom imala ceo život i blistavu karijeru – rekao je patolog Najdžel Parsli.

Orijanini roditelji su bili šokirani kada su čuli šta joj se dogodilo.

– Ovo je užasna tragedija za jednu mladu devojku pred kojom je bila svetla budućnost – rekli su njeni roditelji.

Otac Tristan kaže da je njegova ćerka više od svega volela da sa njim i bratom Oliverom leti.

Njen dečko Džejms kaže da je i njega i nju po dolasku u Antverpen ujelo nekoliko komaraca, ali da on nije osećao nikakve tegobe.

Orijana je iza sebe ostavila roditelje, brata blizanca Oskara, starijeg brata Olivera.

Njena majka je rekla da su u Orijanino ime otvorili fondaciju kojom žele da finansijski podrže mlade devojke koje žele da upišu pilotsku akademiju.

(Espreso/telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.