POSLAO OTVORENO PISMO SUPRUZI ZELENSKOG! Suosnivaču "Pink Flojda" otkazan koncert
Rodžer Voters, Foto: Profimedia

otkrivamo

POSLAO OTVORENO PISMO SUPRUZI ZELENSKOG! Suosnivaču "Pink Flojda" otkazan koncert

Koncerti suosnivača "Pink Flojda" Rodžera Votersa otkazani su u jednoj dvorani u poljskom gradu Krakovu, saopštili su u nedelju organizatori, nakon što su komentari čuvenog muzičara o ratu u Ukrajini izazvali buru kritika.

Objavljeno:

Voters je trebalo da se pojavi u Krakovu sledećeg aprila, ali poljski mediji izveštavaju o otvorenom pismu koje je napisao prvoj dami Ukrajine Oleni Zelenskoj pozivajući je da zamoli svog muža da izabere „drugačiji put“ i kritikujući Zapad što isporučuje Ukrajini oružje.

Pismo je izazvalo kritike u Poljskoj.

„Live Nation Polska i Tauron Arena Krakov otkazali su koncert Rodžera Votersa“, saopštili su organizatori na sajtu. Nisu precizirali razlog otkazivanja.

U subotu je državna novinska agencija PAP javila da je portparol Tauron Arene rekao da je Votersovo rukovodstvo otkazalo koncert bez navođenja razloga.

Rodžer Voters
foto: Profimedia

Gradsko veće Krakova naredne sedmice glasaće o predlogu da se Voters proglasi personom non grata zbog njegovo stava prema ratu u Ukrajini.

Voters je inače, prethodno američkog predsednika Džoa Bajdena nazvao "ratnim zločincem" zbog podsticanja sukoba u Ukrajini.

Voters je, takođe, kritikovao NATO za provociranje Rusije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.