PREDSEDNIK U CENTRU SKANDALA, NAŠAO SE U NEOBRANOM GROŽĐU: Snimljen dok je radio OVO, ceo svet ŠOKIRAN! (VIDEO)
Jun Sok Jeol i njegova supruga, Foto: EPA-EFE/YONHAP SOUTH KOREA OUT

NEVERICA!

PREDSEDNIK U CENTRU SKANDALA, NAŠAO SE U NEOBRANOM GROŽĐU: Snimljen dok je radio OVO, ceo svet ŠOKIRAN! (VIDEO)

Ovo je samo poslednji u nizu, kako kritičari kažu, diplomatskih promašaja Juna, koji je ove nedelje stigao u Njujork na Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija nakon što je prisustvovao sahrani kraljice Elizabete II u Londonu

Objavljeno:

Kritike koju je predsednik Južne Koreje izrekao na račun američkih zakonodavaca postala je viralna na društvenim mrežama nakon što je slučajno snimljena.

Jun Suk Jeol je imao oštre reči nakon sastanka sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom na konferenciji za Globalni fond u Njujorku u sredu.

U snimku koji je u četvrtak objavio južnokorejski televizijski emiter MBC na svom zvaničnom Jutjub kanalu Jun se može videti kako hoda binom nakon ćaskanja sa Bajdenom pre nego što se okrenuo svojim pomoćnicima i progovorio.

- Bilo bi tako neprijatno za Bajdena ako ti idioti u Kongresu ne odobre ovaj zakon - čuje se on u snimku.

Globalni fond je međunarodna organizacija koja pokušava da pobedi HIV, tuberkulozu i malariju širom sveta u razvoju i čini se da Junova primedba upućuje na Bajdenovo obećanje da će za to izdvojiti 6 milijardi dolara, što bi zahtevalo odobrenje Kongresa.

Jutjub snimak, koji još nije uklonjen, pregledan je više od četiri miliona puta otkako je postavljen i privukao je desetine hiljada komentara što na Jutjubu, što na društvenim mrežama.

Mnogi korisnici društvenih mreža počeli su da se rugaju Junu, dok je psovka koju je koristio postala popularan termin za pretragu na južnokorejskom portalu Naver.

Ovo je samo poslednji u nizu, kako kritičari kažu, diplomatskih promašaja Juna, koji je ove nedelje stigao u Njujork na Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija nakon što je prisustvovao sahrani kraljice Elizabete II u Londonu.

Dok je bio u Londonu, Junovi protivnici su ga optužili za nepoštovanje jer je propustio priliku da vidi kraljičin kovčeg dok je ležala u Vestminsterskoj opatiji, za šta je okrivio gužvu u saobraćaju.

1 / 4 Foto: EPA-EFE/YONHAP SOUTH KOREA OUT

Prošlog meseca se našao na udaru kritika jer se nije sastao sa predsednicom Predstavničkog doma SAD Nensi Pelosi kada je posetila Južnu Koreju u okviru turneje po Aziji.

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.