TROSTRUKI UBICA IZBEGAO SMRTNU KAZNU? Odložili pogubljenje iz BIZARNOG razloga, ovo će vas PATOSIRATI!
Alan Judžin Miler, Foto: Alabama Department of Corrections

KAZNA

TROSTRUKI UBICA IZBEGAO SMRTNU KAZNU? Odložili pogubljenje iz BIZARNOG razloga, ovo će vas PATOSIRATI!

Prošlog utorka, američki okružni sudija R. Ostin Hafaker izdao je preliminarnu zabranu kojom se Alabama blokira da pogubi Milera kao što je ranije planirano zbog tog pitanja

Objavljeno:

Alan Judžin Miler, koji je osuđen na smrt zbog ubistva trojice muškaraca, tvrdi da se plaši igala, zbog čega je njegovo pogubljenje odloženo do odluke Vrhovnog suda, piše Miror.

Odluku o izvršenju doneo je Vrhovni sud, a trebalo je da počne u četvrtak u 21.20 časova. Istog dana u 23 sata, oni su ga otkazali, uprkos nastojanjima da se njegovo pogubljenje izvrši pre ponoći. Komesar zatvora u Alabami je navodno rekao da pogubljenje nije došlo zbog problema sa pronalaženjem Milerovih vena. Naime, Miler je zbog straha od igala tražio pogubljenje azotnom hipoksijom, a pošto metoda nije bila spremna za upotrebu u državi Alabama, sudija je to prekinuo.

Bivši dostavljač Miler osuđen je za ubistvo trojice muškaraca u pucnjavi na radnom mestu 1999. godine u Birmingemu, Alabama. Osuđen je na smrt. Azotna hipoksija je u toj zemlji odobrena metoda izvršenja, ali još nije korišćena.

Miler je sam izabrao tu metodu, ali veruje da su zvaničnici, koji su negirali da su videli obrazac koji je popunio, izgubili. Odeljenje za popravke Alabame saopštilo je prošle nedelje da još nije spremno da koristi neprovereni metod, saopšteno je.

Alan Judžin Miler
foto: Alabama Department of Corrections

Prošlog utorka, američki okružni sudija R. Ostin Hafaker izdao je preliminarnu zabranu kojom se Alabama blokira da pogubi Milera kao što je ranije planirano zbog tog pitanja.

„Miler će verovatno pretrpeti nepopravljivu štetu ako se zabrana ne izda, jer će biti lišen mogućnosti da umre metodom koju je odabrao, a umesto toga biće primoran da umre metodom koju je želeo da izbegne i za koju tvrdi da će biti bolan. napisao je sudija.

Dodao je da će povreda biti „gubitak njegovog 'krajnjeg dostojanstva' — da bira kako će umreti.

Federalni žalbeni sud je potvrdio odlaganje izvršenja, ali je kancelarija državnog tužioca Alabame uložila žalbu Vrhovnom sudu SAD, koji je dozvolio da se smrtonosna injekcija nastavi.

1 / 7 Foto: Profimedia

„Novi, kafkijanski argument države u korist prinude na nezakonito pogubljenje večeras je da je istina o tome da li je gospodin Miler na vreme podneo svoj izborni formular za azotnu hipoksiju irelevantna“, napisali su Milerovi advokati u odgovoru sudiji.

Bonus video:

02:34

USKORO PUŠTAJU JOŠ JEDNOG SILOVATELJA? STRUČNJAK UPOZORIO: Pitanje je dana kada će da napadne! Manijak OVO stalno radio u zatvoru

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.