Kastro: Kuba može saradjivati sa SAD ako poštuju njen suverenitet!
Foto: Reuters

šta li će reći tramp?

Kastro: Kuba može saradjivati sa SAD ako poštuju njen suverenitet!

Na samitu lidera zemalja Centralne i Južne Amerike u Dominikanskoj Republici, svi su istakli da su zabrinuti zbog Trampove najave da će podići zid sa Meksikom
Objavljeno:

Kubanski predsednik Raul Kastro izjavio je da bi njegova zemlja mogla nastaviti da saradnju sa SAD i pregovore sa novom administracijom na čelu sa predsednikom Donaldom Trampom, ali pod uslovom da Vašington poštuje suverenitet Kube.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! - Kuba i SAD mogu da saradjuju na civilizovan način. Želimo normalizaciju odnosa sa Vašingtonom, ali nećemo činiti ustupke koji ugrožavaju naš suverenitet i nezavisnost - rekao je Kastro sinoć na samitu lidera zemalja Centralne i Južne Amerike u Dominikanskoj Republici.

Njeto odgovorio: Meksiko neće da plati Trampov zid! Glavne teme samita bile su Trampova imigraciona i trgovinska politika i njegove kritike na račun otopljavanja odnosa izmedju Kube i SAD za koje se zalagao prethodni američki predsednik Barak Obama. Tramp je u sredu potpisao dekret o početku izgradnje zida duž granice SAD i Meksika, što je izazvalo zabrinutost mnogih zemalja učesnica samita koje su najavile da će preduzeti mere protiv te odluke i pozvali na zaštitu prava imigranata.

foto: AP

Predsednik Salvadora Salvador Sančes rekao je da će njegova zemlja učiniti sve da se suprotstavi tim promenama, a ekvadorski predsednik Rafael Korea pozvao je sve da "zauzmu jasnu poziciju u zaštiti ne samo imigranata iz Centralne i Južne Amerike, već i iz drugih delov sveta". Čileanski predsednik Eraldo Munjos izjavio je na prvom sastanku učesnika samita iza zatvorenih vrata da se zemlje regiona "zalažu za integracije, otvaranje granica i zaštitu svojih interesa u oblasti slobodne trgovine". Munjos i predsednici Meksika i Kolumbije, Enrike Penja Nijeto i Huan Manuel Santos, u poslednjem trenutku su otkazali učešće na samitu, kojem je prisustvovalo 10 šefova država i dvojica premijera.

Bonus video: OVOLIKO LOVE imaju LJUDI U TRAMPOVOM KABINETU!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.