"MNOGO JE LAŽNIH INFORMACIJA": Peskov ODGOVORIO na RUSKU mobilizaciju, pomenuo NATO pakt!
Dmitrij Peskov, Foto: Profimedia

reakcija

"MNOGO JE LAŽNIH INFORMACIJA": Peskov ODGOVORIO na RUSKU mobilizaciju, pomenuo NATO pakt!

Ruski predsednik potpisao je juče ukaz o delimičnoj mobilizaciji, prvoj u Rusiji od Drugog svetskog rata

Objavljeno:

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da je odluka ruskog predsednika Vladimira Putina o delimičnoj mobilizaciji povezana sa činjenicom da se Rusiji sada de fakto suprotstavlja blok NATO sa svim svojim logističkim kapacitetima.

"Predsednik je u jučerašnjem obraćanju dao jasan opis i obrazložio razloge za donošenje takve odluke. Činjenica je da je specijalna operacija počela za ispunjavanje ciljeva u Ukrajini. Sada smo, de fakto, suoceni sa blokom NATO-a sa svim njegovim logističkim mogućnostima, zbog čega je ovo dovelo do takve potrebe", rekao je Peskov na konferenciji za novinare, prenosi Izvestija.

Kako je rekao, status ruske specijalne vojne operacije ostao je nepromenjen nakon što je proglašena delimična mobilizacija.

- To je specijalna vojna operacija - rekao je Peskov i dodao da se status vojnih dejstava u Ukrajini nije promenio ni na koji način, odgovarajući na pitanje da li delimična operacija znači da se specijalna operacija u Ukrajini sada može zvati ratom.

Dmitrij Peskov
foto: Profimedia

Portparol Kremlja je izveštaje o redovima na granicama i kupovini karata zbog mobilizacije nazvao preteranim.

- Ova informacija je veoma preuveličana. Mnogo je lažnih informacija. Morate biti oprezni da ne postanete žrtva lažnih informacija - rekao je Peskov, prenela je agencija TASS.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/Sky News

Ruski predsednik potpisao je juče ukaz o delimičnoj mobilizaciji, prvoj u Rusiji od Drugog svetskog rata.

Bonus video:

03:55

VOĐA PINK PANTERA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV OTVORIO DUŠU: Za 17 sekundi praznio sam zlataru! Žene su igrale NAJVAŽNIJU ULOGU

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.