OGLASIO SE I NAVALJNI NAKON PROGLAŠENJA DELIMIČNE MOBILIZACIJE: Slušajte samo šta je rekao, ovo je ZABRINJAVAJUĆE!
Aleksej Navaljni, Foto: Profimedia

VOJNA MOBILIZACIJA

OGLASIO SE I NAVALJNI NAKON PROGLAŠENJA DELIMIČNE MOBILIZACIJE: Slušajte samo šta je rekao, ovo je ZABRINJAVAJUĆE!

Delimična mobilizacija koju je najavio ruski predsednik Vladimir Putin dovešće do „velike tragedije“, rekao je u sredu iz zatvora Putinov protivnik Aleksej Navaljni

Objavljeno: 12:45h

Susedne zemlje Rusije podigle su budnost, a svetski zvaničnici su ocenili da je najavljena mobilizacija ruskih rezervnih snaga znak njenog vojnog neuspeha u Ukrajini i panike u Kremlju.

Litvanija je podigla nivo spremnosti svojih vojnih snaga za brzi odgovor "kako bi sprečila bilo kakve provokacije sa ruske strane", rekao je u sredu ministar odbrane Arvidas Anusauskas nakon što je Moskva objavila delimičnu vojnu mobilizaciju.

Pošto će se ruska vojna mobilizacija odvijati i u Kalinjingradskoj oblasti, u našem susedstvu, Litvanija ne može samo da gleda“, napisao je on na Fejsbuku.

Finska: Sve pomno pratimo Finska je objavila da pažljivo prati situaciju u susednoj Rusiji, rekao je u sredu ministar odbrane te nordijske zemlje. „Što se tiče finskog okruženja, mogu reći da je vojna situacija stabilna i mirna“, rekao je ministar odbrane Anti Kaikonen. „Naše odbrambene snage su dobro pripremljene i situacija se pomno prati.

Ben Volas
foto: Profimedia

Britanski ministar odbrane Ben Volas rekao je u sredu da je mobilizacija Rusije priznanje njenog predsednika Vladimira Putina da „njegova invazija ne uspeva“ u Ukrajini. „(Putin) i njegov ministar odbrane poslali su desetine hiljada svojih građana u smrt, loše opremljenih i loše vođenih“, naveo je Volas u saopštenju.

„Nikakve pretnje i propaganda ne mogu sakriti činjenicu da Ukrajina pobeđuje u ovom ratu, da je međunarodna zajednica jedinstvena i da Rusija postaje globalni izopštenik.

Oglasila se Holandija Holandski premijer Mark Rute rekao je u sredu da je ruska naredba o mobilizaciji znak panike u Kremlju, koju ne treba shvatiti kao direktnu pretnju sveopšteg rata sa Zapadom.

Mark Rute
foto: EPA-EFE/BART MAAT

„Mobilizacija, pozivi na referendum u Donjecku, sve je to znak panike. Njegova retorika o nuklearnom oružju je nešto što smo čuli mnogo puta ranije, i ostavlja nas hladnima“, rekao je Rute za holandsku radionicu NOS. "Sve je to deo retorike koju poznajemo. Savetovao bih vam da ostanete mirni."

Navaljni: Ovo će dovesti do velike tragedije Rusija će pokušati da uništi Ukrajinu i promeni njene granice, izjavio je u sredu poljski premijer Mateuš Moravjecki, komentarišući delimičnu mobilizaciju koju je objavila Moskva.

„Učinićemo sve što možemo sa našim saveznicima kako bi NATO mogao još više da podrži odbranu Ukrajine“, rekao je Moravjecki, pozivajući zapadne saveznike da pruže veću pomoć Kijevu.

1 / 6 Foto: Profimedia

Delimična mobilizacija koju je najavio ruski predsednik Vladimir Putin dovešće do „velike tragedije“, rekao je u sredu iz zatvora Putinov protivnik Aleksej Navaljni.

„Sve će ovo dovesti do velike tragedije i ogromnog broja mrtvih“, rekao je najveći kritičar Kremlja tokom saslušanja na jednom od njegovih mnogobrojnih suđenja, navodi se u video snimku koji prenose ruski mediji.

Bonus video:

07:44

SUĐENJE BALKANSKOM AL KAPONEU U PULI: U Srbiji optužen za pokušaj ubistva.HRVATSKA ODBIJA DA GA ISPORUČI NAŠOJ ZEMLJI!

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.