PUTIN OTKRIO ŠTA ŽELI SA SUKOBOM U UKRAJINI: Pričao sa MOĆNIKOM, PA MU OVO IZLETELO!
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

rat u ukrajini

PUTIN OTKRIO ŠTA ŽELI SA SUKOBOM U UKRAJINI: Pričao sa MOĆNIKOM, PA MU OVO IZLETELO!

Modi je istakao značaj "demokratije, diplomatije i dijaloga", i rekao da će s Putinom razgovarati o "načinu za unapredjenje puta mira"

Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas indijskom premijeru Narendri Modiju da želi "što je moguće pre" da završi sukob u Ukrajini izrazivši razumevanje za "zabrinutost" Indije oko tog pitanja.

"Znam vaš stav oko sukoba u Ukrajini, vašu zabrinutost.. Uradićemo sve moguće da se sve završi najbrže što je moguće", rekao je Putin u razgovoru sa Modijem tokomm Samita Šangajske organizacije za saradnju u Samarkandu u Uzbekistanu. ; "Nažalost", dodao je Putin, "suprotstavljena strana, vodje Ukrajine, odbila je ;svaki pregovarački proces i rekla da želi da postigne ciljeve vojnim putem, na bojnom polju", prenela je ruska televizija.

Indijski premijer je rekao Putinu: "Ekselencijo, znam da nije vreme za rat", prenela je indijska televizija.

To je prvi direktan susret te dvojice lidera od početka ruske invazije u Ukrajini.

Modi je istakao značaj "demokratije, diplomatije i dijaloga", i rekao da će s Putinom razgovarati o "načinu za unapredjenje puta mira".

1 / 7 Foto: Profimedia

Indija se uzdržala od izričite osude ruske invazije Ukrajine koja je izazvala skok cena nafte i drugih osnovnih proizvoda, podseća Frans pres. Nju Delhi je nazvao Moskvu "neophodnim stubom" indijske spoljne politike zbog njenog strateškog partnerstva za nacionalne bezbednosti. ; Putin je rekao da se odnosi Indije i Rusije "razvijaju" i da dve zemlje imaju "privilegovano partnerstvo".

Bonus video:

55:24

REDAKCIJA 16.09.2022. 3.DEO

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.