ORBAN ZAGRMEO U BEOGRADU KAO NIKAD DO SAD: Slušajte samo šta je REKAO tokom posete Srbiji, ovo će ODJEKNUTI!
Viktor Orban, Foto: Profimedia

MAĐARSKI PREMIJER

ORBAN ZAGRMEO U BEOGRADU KAO NIKAD DO SAD: Slušajte samo šta je REKAO tokom posete Srbiji, ovo će ODJEKNUTI!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas pre podne sa premijerom Mađarske

Objavljeno:

Mađarski premijer Viktor Orban trenutno je u poseti Srbiji, gde se tokom svog obraćanja dotakao sankcija koje je EU uvela Rusiji zbog invazije na Ukrajinu, a protiv kojih je Budimpešta bila najglasnija u evropskom bloku.

- One imaju prirodu da se o njima odlučuje na takvim mestima gde je mirno i bezbedno. Lako je da se kroji sankciona politika iz Pariza, iz Madrida, iz Berlina, ali smo mi bliže sankcionisanoj zemlji, odnosno Rusiji, onaj ko je bliže, on trpi - rekao je mađarski premijer u Beogradu.

Orban je rekao da je "razlika između naših stavova je i do 2.000 kilometara".

- Sankcije uvodi jači protiv slabijeg. Ali kada pogledam energetske sankcije, mi Evropljani smo patuljci, jer uvodimo sankcije energerskom džinu. Sancije su bolne, koštaju mnogo novca i prete da progutaju uspehe koje smo prethodnih godina postigli - kazao je on.

1 / 8 Foto: EPA-EFE/MAX BRUCKER

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas pre podne sa premijerom Mađarske. Nakon završetka sastanka, Vučić je Orbanu uručio Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa dve zemlje.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.