TEST INTELIGENCIJE OD SAMO DVA PITANJA: Rešite ih i saznajte sve o sebi!
Foto: Profimedia

ZANIMLJIVO

TEST INTELIGENCIJE OD SAMO DVA PITANJA: Rešite ih i saznajte sve o sebi!

Da li ste spremni? Evo ga

Objavljeno:

Testovi inteligencije su nam oduvek bili zanimljivi. Često na osnovu odgovora na potpuno banalna pitanja, saznajemo mnogo toga o sebi. Pitanja su vrlo lukavo postavljena...

Engleski psiholog Ben Ambridžu je u svojoj knjizi ''Knjiga psihotestova'' objavio niz kratkih test pitanja, na osnovu kojih dolazimo do mnogih zaključaka o sebi. Jedan od njih danas je pred vama. Da li ste spremni? Evo ga:

1. Da li vas deprimira život u ograničenom okruženju?

a) Da, vrlo

b) Onako

c) Ne, uopšte

2. Da li se rado sastajete sa prijateljima svaki dan, ili preferirate, recimo, dva puta nedeljno?

a) Definitivno!

b) Da, ponekad

c) Ne

REŠENJE:

Test se temelji na istraživanjima o ponašanju inteligentnih i manje inteligentnih osoba: Određena ponašanja dovode do zaključka o tome da li ti radije spadaš u jednu ili drugu kategoriju.

Da li ste u prvom pitanju izabrali odgovore pod b) ili c), a za drugo pitanje ste odabrali c) ? Čestitamo, vi ste verovatno visoko inteligentni i vaš IQ iznosi 116, ili više.

Pozadina:

Osobe IQ-om nižim od 81 lakše potpadaju pod uticaj okoline i samim tim, lakše upadaju u depresiju. Takođe, kod osoba sa nešto nižim IQ-om javlja se visok stepen životnog zafovoljstva prilikom svakodnevnog sastajanja sa istim prijateljima, dok je kod inteligentnijih osoba, stvar potpuno obrnuta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.