UPALA U BANKU, POLIVALA SE BEZINOM, PA PRETILA DA ĆE DA ZAPALI SVE: Ova BIZARNA pljačka će vas ŠOKIRATI! (VIDEO)
Pljačka, Foto: Printscreen Twitter/Joyce_Karam; MehrnewsCom

NEVEROVATNO

UPALA U BANKU, POLIVALA SE BEZINOM, PA PRETILA DA ĆE DA ZAPALI SVE: Ova BIZARNA pljačka će vas ŠOKIRATI! (VIDEO)

Deo akcije prenosila je uživo na Fejsbuku

Objavljeno:

Libanka sa pištoljem, za koji je kasnije tvrdila da je igračka, uzela je u sredu taoce u filijali Blom banke u centru Bejruta, zahtevajući da podigne sopstveni novac sa zamrznutog računa. To je druga situacija sa taocima za manje od dva meseca, pošto je bankarska kriza u zemlji ostavila mnoge ljude bez pristupa sopstvenom novcu.

Zbog nestašice deviza banke odbijaju da izdaju novac sa depozita građana u „čvrstoj“ valuti, već klijentima nude libanske funte po kursu znatno nižem od kursa na „crnom tržištu“.

Video-snimci i fotografije koje kruže društvenim mrežama pokazuju da nekoliko ljudi upada u banku. Žena, kasnije identifikovana kao Sali Hafiz, viđena je kako vadi pištolj i uzima taoce.

Svedoci, uključujući fotografa AFP, tvrdili su da su se Hafiz i drugi koji su upali u banku polivali benzinom i pretili da će zapaliti filijalu.

Hafiz je deo akcije prenosila uživo na Fejsbuku. U snimku je tvrdila da neće „nikog ubiti ili zapaliti" i da je u banci da brani svoja prava i da pomogne svojoj sestri na samrti.

Dok je nekoliko učesnika racije policija privela na mestu dešavanja, Hafiz je uspela da pobegne. U intervjuu za televizijski kanal Al-Džadid nakon incidenta ona je potvrdila da je uspela da podigne 12.000 dolara i 1.000 libanskih funti sa svog računa na kom je imala 20.000 dolara.

Ova 28-godišnjakinja takođe je izjavila da je pištolj koji je koristila plastična igračka koja je pripadala njenom nećaku.

Sat vremena nakon što je upala u banku Hafiz je na Fejsbuku tvrdila da je već na aerodromu.

- Cela država je u mojoj kući dok sam ja na aerodromu. Vidimo se u Istanbulu! - napisala je ona. Prema nepotvrđenim izveštajima, Hafiz je uhapšena ubrzo nakon objavljivanja poruke.

Izvor iz udruženja „Depositors Outcry" rekao je Rojtersu da je grupa preuzela odgovornost za incident.

U avgustu je čovek koji je u drugoj bejrutskoj banci nekoliko sati držao zaposlene kao taoce kako bi obezbedio 35.000 dolara svoje ušteđevine, pušten bez presude nakon što je banka odustala od optužbi.

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.