MEDVEDEV SUROV KAO NIKADA: Ceo svet u STRAHU nakon njegove najnovije izjave - videćete kako ZEMLJA GORI!
Dmitrij Medvedev, Foto: EPA-EFE/YULIA ZYRYANOVA / SPUTNIK POOL

NOVO UPOZORENJE

MEDVEDEV SUROV KAO NIKADA: Ceo svet u STRAHU nakon njegove najnovije izjave - videćete kako ZEMLJA GORI!

Medvedev je na Telegramu naglasio da bi pridruživanje Ukrajine NATO-u obavezalo druge članice na odbranu Ukrajine

Objavljeno:

Kremlj je objavio da su ambicije Ukrajine da uđe u NATO pretnja bezbednosti Rusije i da je stoga nužna I opravdana "specijalna vojna operacija" u Ukrajini.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da je ideja Ukrajine da se priključi NATO-u "glavna pretnja" Rusiji, koja "naglašava važnost i hitnu potrebu da se osiguraju bezbednost i nacionalni interesi" Rusije.

Podsetimo, ukrajinska vlada je u utorak predstavila bezbednosne garancije koje smatra nužnima za svoju zemlju nakon što sukob s Rusijom završi. Plan predviđa oružje i obuku koje Ukrajina traži od svojih zapadnih saveznika kako bi svoj suverenitet mogla da brani i u budućnosti.

Plan predlaže da više evropskih zemalja, uz SAD, Kanadu, Australiju i Tursku, bude garant bezbednosti Ukrajine, kao i da se nastavi s naporima da se Ukrajina pridruži NATO-u.

Iako je Ukrajina na početku ruske invazije u zamenu za prekid vatre nudila odustajanje od svog Ustavom propisanog cilja pridruživanja NATO-u, iz Kijeva sada kažu da ih zanima isključivo punopravno članstvo, a ne labavija varijanta garancija.

NATO
NATOfoto: Profimedia

Bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev, koji je postao jedan od najglasnijih zagovrnik rata među političarima u Rusiji, rekao je da bi ukrajinski zahtevi mogli da rezultiraju "trećim svetskim ratom".

Medvedev je na Telegramu naglasio da bi pridruživanje Ukrajine NATO-u obavezalo druge članice na odbranu Ukrajine.

1 / 6 Foto: Profimedia

Dodao je i da NATO, ako se nada da će tako oslabiti Rusiju, može očekivati da će videti kako "Zemlja gori, a cement se topi".

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.