POSLE VEŽBANJA U TERETANI URADILA JE NEŠTO ŠTO SKORO SVI RADIMO I OSTALA NA MESTU MRTVA: Svi su u šoku!
Foto: Profimedia

KAKVA TRAGIČNA SUDBINA

POSLE VEŽBANJA U TERETANI URADILA JE NEŠTO ŠTO SKORO SVI RADIMO I OSTALA NA MESTU MRTVA: Svi su u šoku!

Mejzi Durant je verovatno bolovala od retke bolesti poznate kao anafilaksija podstaknuta vežbanjem

Objavljeno:

Nakon vežbanja u teretani, 21-godišnja Mejzi je odlučila da se počasti čokoladicom, što se pokazalo fatalnom greškom.

Mejzi Durant je verovatno bolovala od retke bolesti poznate kao anafilaksija podstaknuta vežbanjem, pri čemu vežbanje podstiče izrazito jaku i potencijalno fatalnu alergijsku reakciju.

Mejzi je oduvek bila alergična na orašaste plodove, ali je pazila na namirnice koje unosi u organizam, pa je eventualne blage reakcije držala pod kontrolom lekovima koji mogu da se kupe bez recepta.

Nakon vežbanja u teretani, 21-godišnja Mejzi je kupila i ponela kući čokoladicu, potpuno nesvesna da ona u tragovima sadrži orašaste plodove. Kada je došla kući, pojela ju je i onesvestila se. Njen otac je u šoku pozvao Hitnu pomoć, pa se s njima uputio u bolnicu u kojoj je mlada devojka ubrzo umrla, pred očajnim ocem.

Stručnjaci tvrde da vežbanje može da pogorša simptome alergije na orašaste plodove zato što uzrokuje “propustljivost” želuca. To dozvoljava alergenima da brže uđu u krv, pa se krv brže kreće kroz ostatak tela. Mejzin otac izjavio je da njena kontrola alergije nije funkcionisala ovog puta samo zato što je vežbala.

– Ona je odnedavno počela da se bavi fitnesom, a oduvek je pazila da uzima tablete za svoje alergije. Trebalo je doduše da ima olovku za anafilaksiju i neko je trebalo da je bolje poduči o opasnostima koje alergije nose sa sobom. Ono što bih ja želeo jeste da svi sa alergijama budu potpuno opremljeni i edukovani – ističe Mejzin otac, i dodaje:

– Mislim da niko ne može da shvati kako je to kada gledate tako nešto. Bilo je užasno. Bolničari su učinili sve što su mogli, ali bilo je prekasno.

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.