KRALJ ČARLS NA IVICI SUZA TOKOM ISTORIJSKOG OBRAĆANJA PARLAMENTU: Jedva se izborio sa EMOCIJAMA! (FOTO)
Kralj Čarls III, Foto: Profimedia

DIRLJIVO

KRALJ ČARLS NA IVICI SUZA TOKOM ISTORIJSKOG OBRAĆANJA PARLAMENTU: Jedva se izborio sa EMOCIJAMA! (FOTO)

Kralj je stajao na pozlaćenoj tribini kako bi razgovarao sa masom okupljenom u Vestminsterskoj palati i zahvalio stotinama političara

Objavljeno: 14:31h

Kralj Čarls III danas je izgledao na ivici suza dok je parlament pevao “Bože, čuvaj kralja” nakon što se prvi put obratio poslanicima i kolegama koji su pre toga odali počast njegovoj voljenoj majci kraljici.

Njegovo Veličanstvo je takođe izgledalo dirnuto kada su predsedavajući izrazili saučešće i rekli: “Koliko god da je naša tuga duboka, znamo da je vaša dublja”.

Kralj je stajao na pozlaćenoj tribini kako bi razgovarao sa masom okupljenom u Vestminsterskoj palati i zahvalio stotinama političara, uključujući Liz Tras, ser Kira Starmera i Borisa Džonsona, za odavanje počasti njegovoj majci.

Kralj Čarls III i Kamila
Kralj Čarls III i Kamila foto: Profimedia

U svom kratkom, dirljivom govoru, Čarls je citirao Šekspira u odavanju počasti svojoj “voljenoj majci” dok se obraćao parlamentu prvi put otkako je postao monarh, prenosi Daily mail.

– Kao što je Šekspir rekao o ranijoj kraljici Elizabeti, ona je bila uzor svim živim prinčevima. Dok danas stojim pred vama, ne mogu a da ne osetim težinu istorije koja nas okružuje i koja nas podseća na vitalne parlamentarne tradicije kojima se članovi oba doma posvećuju sa takvom ličnom posvećenošću, za boljitak svih nas – rekao je on.

Kralj Čarls III i Kamila
Kralj Čarls III i Kamila foto: Profimedia

Čarls je rekao da je pokojna kraljica “dala primer nesebične dužnosti koju sam, uz Božju pomoć i vaše savete, rešen da verno sledim”.

Stotine zvanica su potom stajale uz nacionalnu himnu, što je novog kralja dirnulo do suza u danu kada će prvi put biti viđen u javnosti sa kraljičinim kovčegom u Škotskoj.

Kralj Čarls III
foto: Profimedia

Dok je kralj hodao ka svom prestolu sa kraljicom suprugom Kamilom, čuli su se uzvici “Bože, čuvaj kralja” pre istorijskog obraćanja poslanicima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.