ANĐELO JE SAZNAO DA BOLUJE OD STRAŠNE BOLESTI, A ONDA JE URADIO NEŠTO NEVEROVATNO: Bukvalno svi pričaju o tome!
Foto: Pribntscreen

SVAKA ČAST!

ANĐELO JE SAZNAO DA BOLUJE OD STRAŠNE BOLESTI, A ONDA JE URADIO NEŠTO NEVEROVATNO: Bukvalno svi pričaju o tome!

Na nju je prvi put naišao sasvim slučajno

Objavljeno:

Anđelo Mastropietro je saznao da boluje od multiple skleroze u 29. godini. On se nije predao, nego je u svojoj dijagnozi pronašao novi smisao za život. Odlučio je užurbani život na gradskom asfaltu prepun stresa zameni životom u pećini staroj 250 miliona godina!

Na nju je prvi put naišao sasvim slučajno, kada je s prijateljima usred šume tražio zaklon od kiše. Deset godina kasnije, kada se iz Australije vratio u Veliku Britaniju, u novinama je video oglas za tu istu pećinu. Poslednji stanovnici napustili su je 1940. godine i od tada je bila prazna.

Bez previše razmišljanja, Anđelo ju je kupio za oko 85.000 evra. Pred njim su bili meseci kopanja i bušenja. Sopstvenim rukama iz nje izbacio oko 70 tona kamena i to je bio samo početak. U svoj novi dom uveo je kanalizaciju, struju, vodu i grejanje. Sagradio je dom u Vorčestšajru, na kojem mu danas zavide mnogi.

- Dijagnoza multiple skleroze bila je rezultat nezdravog života koji sam dotad vodio. Upravo me ona podsetila da treba paziti na sebe i svoj život. Želeo sam mesto gde ću moći da budem zdraviji, ali i srećniji - objasnio je Anđelo.

- Moj se dom sada nalazi na prekrasnoj lokaciji koja jednostavno podiže duh i zbog koje se osećaš bolje. I dok sam od najbližeg supermarketa udaljen tek nekoliko kilometara, u isto sam vreme u dalekoj, dalekoj prošlosti.

Lokacija na kojoj se nalazi pećina/kuća navodno je inspirisala i samog Tolkina dok je kreirao Međuzemlju u "Gospodarima prstenova".

- Sa 29 mi je dijagnostikovana multipla skleroza, a sada sa 37 sam - pećinski čovek. Moje prezime zapravo znači 'majstor kamena', to mi je bilo u krvi - zaključio je danas preporođeni Anđelo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.