PRINC VILIJAM SE OPROSTIO OD KRALJICE ELIZABETE: Ono što je rekao je RASPLAKALO mnoge, ovakvog ga nismo VIDELI!
Princ Vilijam, Foto: Profimedia

oproštaj

PRINC VILIJAM SE OPROSTIO OD KRALJICE ELIZABETE: Ono što je rekao je RASPLAKALO mnoge, ovakvog ga nismo VIDELI!

Princ Vilijam je nakon smrti kraljice postao naslednik britanske krune, prvi u redu za presto

Objavljeno:

Kraljica Elizabeta Druga preminula je u četvrtak u 96. godini života u zamku Balmoral u Škotskoj, a sada se od nje oprostio novi princ od Velsa.

U kratkoj izjavi objavljenoj na Instagramu princ Vilijam naveo je da, iako je svet izgubio lidera, „ja sam, međutim, izgubio baku“.

- U četvrtak je svet izgubio izuzetnog lidera, čija je posvećenost zemlji, kraljevstvu i Komonveltu bila apsolutna. Toliko će se narednih dana pričati o značenju njene istorijske vladavine.

Međutim, ja sam izgubio baku. I dok tugujem zbog njenog gubitka, osećam se i neverovatno zahvalno. Pomagala mi je kraljičina mudrost i sigurnost u mojoj petoj deceniji. Moja žena je provela 20 godina uz njeno vođstvo i podršku. Naše troje dece moglo je da provede praznike sa njom i dobije uspomene koje će trajati ceo život.

Bila je uz mene u mojim najsrećnijim trenucima. I bila je uz mene tokom najtužnijih dana mog života. Znao sam da će ovaj dan doći, ali će proći neko vreme pre nego što ću njenu smrt prihvatiti kao deo realnosti.

Zahvaljujem joj na ljubaznosti koju je pokazala mojoj porodici i meni. I zahvaljujem joj se u ime svoje generacije što je dala primer služenja i dostojanstva u javnom životu koji je dolazio iz drugog doba, ali uvek relevantan za sve nas.

Moja baka je umela da kaže da je tuga cena koju plaćamo za ljubav. Sva tuga koju ćemo osećati u narednim nedeljama biće svedočanstvo ljubavi koju smo osećali prema našoj izuzetnoj kraljici. Odaću joj počast tako što ću podržati svog oca, Kralja, na svaki mogući način - poručio je Vilijam koji nosi titulu vojvode od Kembridža i Kornvola, a koji je po kraljičinoj smrti dobio i titulu princa od Velsa.

1 / 9 Foto: Profimedia

Princ Vilijam je nakon smrti kraljice postao naslednik britanske krune, prvi u redu za presto.

Sahrana britanske kraljice Elizabete II biće održana u ponedeljak 19. septembra, saopštila je Bakingemska palata.

Opelo će se održati u Vestminsterskoj opatiji.

Bonus video:

05:09

BRZE VESTI 10.09.2022. 14-55

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.