POGLEDAJTE SAMO ŠTA JE UPRAVO DOŽIVEO ČARLS ISPRED BAKINGEMSKE PALATE: Ovo će pamtiti CELOG ŽIVOTA!
Kralj Čarls III, Foto: Profimedia

"Bože čuvaj kralja"

POGLEDAJTE SAMO ŠTA JE UPRAVO DOŽIVEO ČARLS ISPRED BAKINGEMSKE PALATE: Ovo će pamtiti CELOG ŽIVOTA!

Kraljevski par je dočekalo više stotina ljudi, uz glasno odobravanje i aplauz, a kralj se rukovao s okupljenima duže od deset minuta, preneo je Rojters

Objavljeno: 19:15h

Britanski kralj Čarls stigao je popodne u Bakingemsku palatu, ispred koje ga je dočekalo više stotina građana koji su se s njim rukovali, a pojedini uzvikivali i "Bože, čuvaj kralja!".

1 / 6 Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Čarls i kraljica supruga Kamila, odeveni u crno, izašli su iz kraljevskog automobila tik ispred kapija Bakingemske palate, po povratku u London iz zamka Balmoral, gde je juče preminula njegova majka, kraljica Elizabeta II.

Kraljevski par je dočekalo više stotina ljudi, uz glasno odobravanje i aplauz, a kralj se rukovao s okupljenima duže od deset minuta, preneo je Rojters.

Nekoliko ljudi je pevalo "Bože čuvaj kralja", jedna žena mu je poljubila ruku, a druga se nagnula preko bezbednosne ograde da ga zagrli i poljubi u obraz. Nekoliko njih je reklo da im je žao zbog njegovog gubitka, na čemu im je britanski kralj zahvalio.

Čarls III će se danas obratiti naciji, a zvanično će biti proglašen kraljem sutra, na ceremoniji pred Pristupnim savetom u palati Sent Džejms u Londonu.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.