O PRIVATNOM ŽIVOTU KRALJICE ELIZABETE SE MALO ZNALO: Ipak, ove stvari su PROCURILE U JAVNOST!
Kraljica Elizabeta II, Foto: EPA/Stringer

majka, baka, prabaka

O PRIVATNOM ŽIVOTU KRALJICE ELIZABETE SE MALO ZNALO: Ipak, ove stvari su PROCURILE U JAVNOST!

Njeno veličanstvo je iza sebe ostavilo četvoro dece, osam unuka i 12 praunuka

Objavljeno:

Kraljica Elizabeta II je bila na čelu države skoro sedam decenija, ali će je njena porodica pamtiti kao majku, baku i prabaku.

kraljevska porodica, kejt midlton, Princ Hari, Megan Markl
foto: Profimedia

Njeno veličanstvo je iza sebe ostavilo četvoro dece, osam unuka i 12 praunuka. Bila je tetka jednoj nećakinji i jednom nećaku i imala je čak 31 prvog rođaka.

Dok zemlja žali za kraljicom, koja je umrla u 96. godini, pogledaćemo šta su njeni voljeni rekli o njoj tokom njene vladavine.

Njen suprug

kraljica Elizabeta, Princ Filip
foto: AP

Kraljica i princ Čarls su bili u braku 74 godine, a njeno veličanstvo je opisalo vojvodu od Edinburga kao njenu snagu tokom njenog vremena na čelu države.

Za mnoge širom zemlje, njihovo partnerstvo je bilo jedan od utešnih oslonaca britanskog života tokom 20. veka i početkom 21. veka.

Godine 1946, godinu dana nakon završetka Drugog svetskog rata, princ Filip je izrazio svoju ljubav prema kraljici u srdačnom pismu u kome je napisao: "To što sam bio pošteđen u ratu i video pobedu, da mi bude data šansa da se odmorim i da se ponovo prilagodim, da se potpuno i bezrezervno zaljubim, čini da sve svoje lične, pa i svetske nevolje izgledaju male i sitne".

Više od 50 godina kasnije, kada su proslavili zlatnu svadbu, princ Filip je rekao da je glavna lekcija koju su naučili jeste da je tolerancija esencijalni sastojak svakog srećnog braka".

Deca

Princ Čarls

Elizabetin najstariji sin i novi kralj imao je veoma blizak odnos sa svojom majkom.

Princ Čarls
foto: EPA / NEIL HALL / POOL

Dok postaje šef države, možemo očekivati da će deliti mnoge iste kvalitete kao Njeno Veličanstvo, kako je on čuveno rekao: "Naučio sam na način na koji majmun uči, gledajući svoje roditelje".

Tokom govora povodom njenog platinastog jubileja 2022. godine, odao je počast svojoj "mami".

- Upoznali ste nas i razgovarali sa nama. Smejete se i plačete sa nama i, što je najvažnije, bili ste tu za nas, ovih 70 godina. Obećali ste da ćete služiti ceo svoj život, nastavljate da pružate. U ime svih nas, želeo sam da odam svoju počast vašem životnom nesebičnom služenju - rekao je Čarls.

Princeza Ana

Princeza Ana je njena jedina ćerka, a povodom kraljičinog 90. rođendana 2016. godine rekla je da je "ona uvek bila aktivna osoba i mislim da je ostala aktivna, ali je takođe ostala radoznala i mentalno radoznala".

Ona je takođe rekla da kraljica nije bila ni optimista ni pesimista po pitanju života, već pre "istinski realista i pragmatičar".

Kraljica ima još dva sina, princa Endrjua i princa Edvarda.

Unuci

Princ Vilijam

Najstariji kraljičin unuk rekao je puno toga o kraljici javno tokom njene vladavine.

U intervjuu za ABC News 2012. rekao je da je "odrastanjem naučio da se ne kačiš se sa svojom bakom".

Princ Hari, Princ Vilijam, Rajan Kartrajt
foto: EPA/WILL OLIVER

- Ona radi veoma naporno i svoju službu vidi kao veoma važnu, ali iza zatvorenih vrata jako brine i brine o ostatku porodice, i želi da se uveri da svi budu srećni i da pronađu svoj put i da budu uspešni - rekao je Vilijam.

Vilijam je takođe odao počast Njenom Veličanstvu kao prabaki i rekao: "Ona je uvek bila izuzetno ljubavna prema deci i vidim da sada sa Šarlotom i Džordžom veoma voli decu, i voli da ih drži na oku, posebno Šarlot, ona je fascinirana onim što Šarlot sprema".

Princ Hari

- Iza zatvorenih vrata, ona je naša baka - rekao je princ Hari 2012. godine.

Godine 2021, godinu dana nakon što se povukao sa kraljevskih dužnosti, Hari je odao počast Njenom Veličanstvu u intervjuu sa Oprom Vinfri.

- Razgovarao sam više sa svojom bakom u poslednjih godinu dana nego što sam za mnogo, mnogo godina. Moja baka i ja imamo zaista dobar odnos i razumevanje... Ona je moj glavni pukovnik, zar ne ? Ona će to uvek biti - rekao je Hari.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.