LIZ TRAS NASTAVLJA: Krenula je JAKO nakon što je UGRABILA VLAST, SVE OBJAVLJENO!
Liz Tras, Foto: Profimedia

velika britanija

LIZ TRAS NASTAVLJA: Krenula je JAKO nakon što je UGRABILA VLAST, SVE OBJAVLJENO!

Ona je rekla da će sutra izneti plan za „pomoć gradjanima da prežive ovu zimu“

Objavljeno:

Premijerka Velike Britanije Liz Tras izjavila je danas da će se pozabaviti britanskom „veoma ozbiljnom“ energetskom krizom obećavajući energetske olakšice i dalje smanjenje poreza, ali je isključila uvodjenje novog poreza na dodatne prihode naftnim kompanijama.

Tras je na sednici britanskog parlamenta odbila zahtev opozicije da uvede nove poreze, ali nije objasnila kako će finansirati plan koji bi trebalo da pomogne javnosti da plati račune za energiju koji su naglo porasli zbog ruske invazije na Ukrajinu, ekonomskih posledica epidemije korona virusa i Bregzita.

Ona je rekla da će sutra izneti plan za „pomoć gradjanima da prežive ovu zimu“ i kako će dugoročno povećati energetsku sigurnost Britanije.

Velika Britanija, Engleska, Koronavirus
foto: EPA/Ashley Crowden

„Ja sam protiv poreza na dobit. Verujem da je pogrešna stvar ometati kompanije da investiraju u Veliku Britaniju baš kada treba da razvijamo ekonomiju. Ova zemlja neće moći da oporezuje svoj put ka rastu“, rekla je ona.

Portparol Liz Tras je rekao da ona neće ukinuti porez na dodatni prihod koji je u maju nametnuo bivši šef trezora Riši Sunak, njen poraženi rival u rukovodstvu Konzervativne stranke, ali da neće uvesti novi.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.