OGLASILA SE ZAHAROVA POSLE SVEGA ŠTO SE ODIGRALO: Udarila jako, nimalo nije ŠTEDELA!
Marija Zaharova, Foto: Profimedia

OGLASILA SE

OGLASILA SE ZAHAROVA POSLE SVEGA ŠTO SE ODIGRALO: Udarila jako, nimalo nije ŠTEDELA!

Ona je to kazala komentarišući odredbe izveštaja agencije o Zaporoškoj nuklearki.ž

Objavljeno:

Zapad nastavlja da vrši pritisak na Međunarodnu agenciju za atomsku energiju izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Ona je to kazala komentarišući odredbe izveštaja agencije o Zaporoškoj nuklearki.

"Da Zapad vrši pritisak na IAEA sve vreme i ne prekida taj pritisak je očigledno. Prema nedavno otkrivenim informacijama, Oružane snage Ukrajine usaglašavaju koordinate granatiranja neposredno sa Amerikancima, Pentagonom i Zapadom. Odnosno, u toku je razmena podataka. Kako je moguće u toj situaciji govoriti o tome da ne postoji mogućnost da se ustanovi ko granatira i sa koje strane?", podvukla je Zaharova.

Podsetimo, IAEA je juče objavila izveštaj o poseti Zaporoškoj nuklearki.

U izveštaju se navodi da je neophodno da se sve strane dogovore kako bi se stvorila zaštićena zona oko Zaporoške nuklearne elektrane i izbegla oštećenja, neophodno je da se prekinu sve vojne akcije, koje mogu da utiču na sistem snabdevanja električnom energijom.

1 / 4 Foto: Profimedia

Ranije je član glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov izjavio da je delegacija IAEA nakon posete Zaporoškoj nuklearnoj elektrani zatvorila oči na situaciju oko granatiranja nuklearne elektrane od strane ukrajinske vojske.

Izveštaj generalnog direktora IAEA o nuklearnoj bezbednosti, fizičkoj nuklearnoj bezbednosti i garancijama Agencije u Ukrajini objavljen je 6. septembra, a njegov značajan deo posvećen je nedavnoj misiji eksperata agencije u Zaporoškoj nuklearki.

Prošle nedelje misija IAEA je na čelu sa šefom agencije Rafaelom Grosijem stigla je u Nuklearnu elektranu Zaporožje.

Šef delegacije "Rosatoma" i zaposleni u Zaporoškoj nuklearki proveli su delegaciju IAEA kroz teritoriju elektrane i pokazali delove stanice oštećene tokom granatiranja ukrajinskih trupa. Deo delegacije IAEA napustio je nuklearku, dok će u njoj stalno ostati dva radnika IAEA.

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.