DŽONSON SE OGLASIO NAKON ŠTO JE TRAS IZABRANA ZA NJEGOVU NASLEDNICU: Evo šta je imao da poruči novoj PREMIJERKI!
Boris Džonson, Foto: EPA-EFE/NEIL HALL / POOL POOL

pobeda

DŽONSON SE OGLASIO NAKON ŠTO JE TRAS IZABRANA ZA NJEGOVU NASLEDNICU: Evo šta je imao da poruči novoj PREMIJERKI!

Tras je danas pobedila bivšeg ministra finansija Rišija Sunaka na unutarpartijskom glasanju u trci za predsednika vladajuće Konzervativne partije

Objavljeno:

Dosadašnji britanski premijer Boris Džonson čestitao je danas naslednici Liz Tras na izboru za novog lidera konzervativaca i pozvao vladajuću stranku da joj pruži punu podršku.

- Znam da ona ima pravi plan za borbu protiv regionalne nejednakosti, za problem životnog standarda i ujedinjenje Konzervativne partije. Sada je vreme za svi konzervativci stanu iza nje 100 posto - napisao je Džonson na Tviteru.

Tras je danas pobedila bivšeg ministra finansija Rišija Sunaka na unutarpartijskom glasanju u trci za predsednika vladajuće Konzervativne partije.

Ona će postati premijer kada je sutra na prijemu u zamku Balmoral u Škotskoj kraljica Elizabeta Druga pozove da sastavi novu vladu.

Prethodno bi dosadašnji britanski premijer Boris Džonson, koji je 7. jula podneo ostavku, trebalo da preda ostavku kraljici.

Bonus video:

11:37

PRIHODI NE MOGU DA PRATE RASHODE! Povećanje minimalca izjednačeno sa inflacijom: Atanacković: Od toga se ne može preživeti!

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.