OVO JE NAJZNAČAJNIJA POSETA JOŠ OD POČETKA RATA: Važan kineski zvaničnik stiže u Rusiju!
ilustracija, Foto: Profimedia

javljeno je

OVO JE NAJZNAČAJNIJA POSETA JOŠ OD POČETKA RATA: Važan kineski zvaničnik stiže u Rusiju!

Li, trenutno treći u Komunističkoj partiji Kine, trebalo bi da se povuče sa svoje partijske funkcije na partijskom kongresu sledećeg meseca

Objavljeno:

Šef kineskog parlamenta Li Džanšu prisustvovaće ove nedelje sedmom Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku, javila je u nedelju zvanična novinska agencija Sinhua.

Tako će Li Džanšu postati najviši kineski zvaničnik koji je posetio Rusiju od početka rata u Ukrajini.

Li, predsednik Stalnog komiteta Narodnog kongresa, boraviće u zvaničnoj poseti Rusiji, Mongoliji, Nepalu i Južnoj Koreji od srede do 17. septembra, prenosi Sinhua. Tokom boravka u Rusiji, on će učestvovati na četvorodnevnom forumu, koji bi trebalo da počne u ponedeljak, navodi se u saopštenju, prenosi Hina.

Li, trenutno treći u Komunističkoj partiji Kine, trebalo bi da se povuče sa svoje partijske funkcije na partijskom kongresu sledećeg meseca, ali će zadržati svoju parlamentarnu funkciju do marta.

Kineski predsednik Si Đinping i ruski predsednik Vladimir Putin najavili su strateško partnerstvo „bez ograničenja“ u februaru, nedeljama pre nego što je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu u, kako je Putin nazvao, „specijalnoj vojnoj operaciji“.

Bonus video:

02:38

ESPRESO ANKETA: Pitali smo građane šta misle o dramatičnoj situaciji u Ukrajini

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.