UBIJEN PALESTINAC NA ZAPADNOJ OBALI: Prethodno ranio izraelskog vojnika!
Ilustracija, Foto: EPA/ABED AL HASHLAMOUN

SAOPŠTENO

UBIJEN PALESTINAC NA ZAPADNOJ OBALI: Prethodno ranio izraelskog vojnika!

Napadnuti mladi vojnik zadobio je povrede u grudi i evakuisan je u bolnicu u Jerusalimu

Objavljeno:

Izraelski vojnik je danas ubio Palestinca koji je napao nožem i ranio drugog vojnika na vojnom punktu na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravlja i izraelska vojska.

U vojnom saopštenju je navedeno da je napadač naoružan nožem prilazio vojnom punktu i ubo vojnika. Drugi vojnik je otvorio vatru i "neutralisao" napadača.

Palestinsko ministarstvo zdravlja je reklo da je obavešteno o smrti mladog Palestinca kraj Hebrona na jugu Zapadne obale, ali ga nije odmah identifikovalo.

Napadnuti mladi vojnik zadobio je povrede u grudi i evakuisan je u bolnicu u Jerusalimu, navela je izraelska služba hitne pomoći.

1 / 5 Foto: AP

Izraelska vojska je pojačala vojne operacije na Zapadnoj obali posle niza napada u Izraelu počev od marta, a racije su usredsredjene na sever Zapadne obale koja je pod okupacijom od 1967. ; Te racije, posebno u Nablusu i Dženinu, gde su aktivne palestinske ekstremističke organizacije, imaju za cilj da se uhapse osumnjičeni.

Tokom hapšenja često izbijaju sukobi sa lokalnim stanovnicima. Sukob su redji na jugu Zapadne obale, gde je Hebron glavni grad.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.