PALESTINSKI PREDSEDNIK ZGROZIO SVE SVOJOM IZJAVOM O IZRAELU: Šolc samo ozlojađeno slušao i ĆUTAO, SKANDAL! (VIDEO)
Olaf Šolc, Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

NEVERICA

PALESTINSKI PREDSEDNIK ZGROZIO SVE SVOJOM IZJAVOM O IZRAELU: Šolc samo ozlojađeno slušao i ĆUTAO, SKANDAL! (VIDEO)

Abas je na zajedničkoj konferenciji za novinare izjavio da je "Izrael počinio 50 masakra na 50 palestinskih lokacija od 1947." i dodao: "50 masakra, 50 holokausta"

Objavljeno: 13:55h

Palestinski predsednik Mahmud Abas izazvao je zgražavanje juče kad je optužio Izrael da je počinio "holokaust" nad Palestincima, a to je rekao na konferenciji za novinare u Berlinu sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

Abas je na zajedničkoj konferenciji za novinare izjavio da je "Izrael počinio 50 masakra na 50 palestinskih lokacija od 1947." i dodao: "50 masakra, 50 holokausta".

Njegova izjava bila je odgovor novinaru koji je pitao da li će se izviniti Izraelu povodom 50. godišnjice napada palestinskih terorista na izraelske sportiste na Olimpijskim igrama 1972. u Minhenu kad je ubijeno 10 izraelskih atleta i trenera te nemački policajac, preneo je Index.hr.

Šolc ozlojeđeno slušao - i ćutao

Šolc je slušao Abasa sa izrazom zabrinutosti i ozlojeđenosti, ali nije odmah odgovorio. Njegov portparol Štefen Hibeštrajt proglasio je konferenciju za novinare završenom odmah nakon Abasova odgovora, koji je prethodno bio najavljen kao poslednje pitanje.

Hibeštrajt je nakon toga rekao da je Šolc ogorčen Abasovim izjavama.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Kancelar je kasnije izjavio je da je zgrožen zbog komentara palestinskog predsednika za koje kaže da umanjuju važnost holokausta. Šolc je na "Tviteru" napisao da je za Nemce bilo kakva bilo kakva relativizacija jedinstvenosti holokausta neprihvatljiva i da se ne može tolerisati, prenosi Srna.

"Zgrožen sam nečuvenim izjavama palestinskog predsednika Mahmuda Abasa", naveo je.

Lapid: "Monstruozna laž"

Oglasio se i izraelski premijer Jair Lapid.

"Mahmud Abas na nemačkom tlu optužuje Izrael da je počinio '50 holokausta', što nije samo moralna sramota, već i monstruozna laž", "tvitao" je Lapid.

1 / 4 Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

"Šest miliona Jevreja ubijeno je u holokaustu, uključujući milion i po jevrejske dece", napisao je Lapid dodajući da mu "istorija to nikad neće oprostiti".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.