OGLASILE SE SAD POVODOM ATENTATA NA POTPREDSEDNICU ARGENTINE!
Kristina Fernandes de Kiršner, Foto: Printscreen/Twitter/@LautaroMaislin

pištolj na čelo

OGLASILE SE SAD POVODOM ATENTATA NA POTPREDSEDNICU ARGENTINE!

Policija je uhapsila napadača, kojeg su vlasti identifikovale kao 35-godišnjeg muškarca brazilskog porekla, i zaplenila mu oružje

Objavljeno:

SAD su osudile danas pokušaj ubistva potpredsednice Argentine Kristine Fernandes de Kiršner.

„SAD snažno osuđuju pokušaj ubistva potpredsednice Kristine Fernandes de Kiršner. Stojimo uz argentinsku vladu i narod u odbacivanju nasilja i mržnje“, poručio je američki državni sekretar Entoni Blinken, a prenosi Rojters.

Argentinski predsednik Alberto Fernandes ranije je saopštio da je jedna osoba pokušala kasno sinoć da ubije potpredsednicu Argentine, ali da ona nije povređena jer pištolj nije opalio.

Kristina Fernandez de Kiršner i
foto: Printscreen/Twitter/@LautaroMaislin

On je dodao da je pištolj bio napunjen sa pet metaka.

Policija je uhapsila napadača, kojeg su vlasti identifikovale kao 35-godišnjeg muškarca brazilskog porekla, i zaplenila mu oružje.

Do incidenta je došlo na ulazu u kuću potpredsednice Argentine u Buenos Ajresu, gde se poslednjih dana okupljalo na stotine demonstranata da podrže bivšu predsednicu Argentine, kojoj se sudi za korupciju.

Krišner (69) je optužena za više prevara države i umešanost u preusmeravanje javnih sredstava dok je bila predsednica između 2007. i 2015. godine, zbog čega bi mogla da se suoči sa 12-godišnjom kaznom i mogućom zabranom vršenja javnih funkcija.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.