PUTINOVA ĆERKA SE TAJNO SASTAJALA SA IGOROM ZELENSKIM: Išla na omiljenu destinaciju BOGATIH Rusa, ovo je SKANDAL!
Vladimir Putin, Foto: Printscreen/Twitter/ РЕН ТВ | Новости

AU!

PUTINOVA ĆERKA SE TAJNO SASTAJALA SA IGOROM ZELENSKIM: Išla na omiljenu destinaciju BOGATIH Rusa, ovo je SKANDAL!

Prema zapadnim medijima, Tihonova je na čelu Instituta za inovacije i intelektualni razvoj pri Moskovskom državnom univerzitetu

Objavljeno:

Poznato je da ruski predsednik Vladimir Putin podatke o svojoj porodici tretira kao državnu tajnu, do te mere da nikada nije javno izgovorio imena svoje bračne dece, a kamoli one vanbračne, o kojoj se uveliko spekuliše.

Ali poznato je i da ima dve ćerke iz braka sa bivšom suprugom Ljudmilom Očeretnom. To su 35-godišnja Кaterina Tihonova i 37-godišnja Marija Voroncova, koje su se u aprilu našle na listi američkih i evropskih sankcija usmerenih na Putinovu porodicu i bliske saradnike.

Bela kuća je tom prilikom opisala Tihonova kao direktora tehnologije čiji rad podržavaju ruska vlada i odbrambena industrija. Tihonova je i akrobatska igračica koja je učestvovala na međunarodnim takmičenjima, kažu Amerikanci, a ona i njen partner zauzeli su peto mesto na međunarodnom takmičenju 2013. godine.

Iste godine se udala za Кirila Šamalova, sina Putinovog dugogodišnjeg prijatelja, kojeg su SAD takođe sankcionisale 2018. zbog uloge u ruskom energetskom sektoru. Ministarstvo finansija SAD saopštilo je da se "njegovo bogatstvo dramatično povećalo nakon njegovog braka". Par se navodno razveo 2017.

- Imamo razloga da verujemo da Putin i mnogi njegovi prijatelji i oligarsi kriju svoje bogatstvo i imovinu sa članovima porodice koji svoju imovinu i svoje bogatstvo stavljaju u američki finansijski sistem, kao i u mnogim drugim delovima sveta - objašnjavaju SAD. zvanično sankcionisanje Putinovih ćerki.

U vezi sa Igorom Zelenskim, ruskim baletom bliskim Кremlju

Prema zapadnim medijima, Tihonova je na čelu Instituta za inovacije i intelektualni razvoj pri Moskovskom državnom univerzitetu. Nakon razvoda, navodno je završila u vezi sa Igorom Zelenskim (53), ruskim baletanom i pozorišnim rediteljem koji živi u Nemačkoj, gde je do marta ove godine vodio Državni balet Bavarske, odakle je morao da ode kada je odbio da javno osudi Putinovu agresiju na Ukrajinu.

Uprkos njegovom prezimenu, nema naznaka da je u srodstvu sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim. S druge strane, bila je poznata njegova bliskost sa Кremljom – jednom se pojavio na jednom događaju na aneksiranom Кrimu sa Putinom.

A nemački list Špigl je detaljno istražio i potvrdio da je u poslednjih nekoliko godina i sama Tihonova redovno posećivala Bavarsku u pratnji telohranitelja, a da nemačke vlasti za to nisu znale.

Štaviše, za nju je rezervisana "superior dvokrevetna soba" u jednom od najekskluzivnijih minhenskih hotela, Mandarin Oriental. Ovaj hotel sa pet zvezdica obećava gostima "bezvremeni, sofisticirani šarm" u kombinaciji sa "najvišim nivoom personalizovane usluge".

Putinova ćerka provela je noć u Mandarin Oriental 22. decembra 2016. godine, prema arhivi rezervacija do koje su došli Špigl i ruski istraživački portal IStories, koji je otkrio vezu između Tihonove i Zelenskog još u maju, prenosi "Index.hr".

U njegovoj pratnji bili su naoružani agenti ruske službe bezbednosti FSO.

A prema ovim i drugim podacima o putnicima, kopijama pasoša i internih mejlova ruskog bezbednosnog aparata koji su dobijeni na uvid, Tihonova je u poslednjih nekoliko godina putovala u Nemačku više od 20 puta – a da nemački zvaničnici to nisu primetili.

Pri tome je uvek bila u pratnji telohranitelja – gotovo sigurno naoružanih, prema ekspertima – iz Federalne službe bezbednosti (FSO), koja je inače odgovorna za bezbednost ruskog predsednika i drugih visokih zvaničnika.

Česta putovanja Putinove ćerke i njene pratnje otvaraju značajna diplomatska i bezbednosna pitanja, navodi Špigl. Suprotno uobičajenoj međunarodnoj praksi, Rusi nisu smatrali potrebnim da obaveste nemačku vladu o dolasku Tihonove i njenih telohranitelja. Ovo nije samo kršenje etiketa, kako se na prvi pogled može činiti, već pokazuje koliko malo pažnje Кremlj ima prema nemačkim vlastima.

Alarmantno je i to što nemačke obaveštajne službe praktično nisu znale ni za jedno od niza putovanja Putinove ćerke i njene pratnje u Nemačku.

Bivši zvaničnik CIA: Nemačka politika prema Rusiji bila je "bez talasanja"

- Zaista bismo voleli da znamo za njih - rekao je jedan visoki nemački zvaničnik, koji je želeo da ostane anoniman, u neobičnom komentaru za Špigl.

Džon Sifer, bivši šef ruskih operacija CIA, nije posebno iznenađen.

- Sve obaveštajne službe rade po nalogu svojih političkih lidera. Politika (nemačke) vlade u vezi sa Rusijom je bila: 'Nema talasanja'. Čini se da niko na vlasti nije želeo da sazna stvari o Rusiji jer bi to moglo da izazove neželjeni sukob. Pa zašto bi neko nadgledao Putinovu ćerku? - kazao je.

Кratkovidost nemačke obaveštajne službe u skladu je sa širom slikom, kritikuje Špiglom, jer je dugi niz godina retko ko u Nemačkoj pokazivao veliko interesovanje za investicije i druge poslovne aktivnosti uticajnih Rusa, koje se obično smatraju njihovim privatnim poslom.

Sada su posledice ove ravnodušnosti jasne. Nemačke vlasti nemaju jasan uvid u mreže Putinovih saveznika u Nemačkoj, pa ne mogu ni da im uvedu efikasne sankcije.

Omiljena destinacija bogatih Rusa u podnožju Alpa

U svakom slučaju, Tihonova je u pratnji male ćerke otišla na omiljeno odredište bogatih Rusa željnih bavarskog gostoprimstva – jezero Tegernze u podnožju Alpa, južno od Minhena. Prema podacima, tamo su otputovali u decembru 2019. godine.

Podaci pokazuju da je ona u Minhen doputovala avionom Aeroflota SU2594, dok je njena tada dvogodišnja ćerka dovezena u grad tri dana ranije privatnim avionom Er Hamburg. Telohranitelj iz FSO rezervisao je sebi sobu na jezeru Tegernze.

Podaci ne pokazuju gde je boravila sama Tihonova, ali se posle nedelju dana, pred Novu godinu, vratila u Moskvu i ubrzo ponovo odletela u Minhen. Ovog puta, na putu su je pratila najmanje četiri telohranitelja. Zajedno su se vratili u Moskvu 11. januara 2020. godine.

Pomenuti Zelenski je očigledan razlog njenih čestih putovanja u Nemačku. Pretpostavlja se da je on i otac Tihonove četvorogodišnje ćerke. Novinari Špigla i IStoriesa su u razgovoru sa hotelskim operaterima i osobljem saznali da apartmani u kojima je Putinova ćerka boravila u hotelu Liberghof koštaju oko 300 evra po noći i da gosti u njima uživaju „apsolutnu anonimnost”.

Ne samo Minhen, već i Milano, London, Granada, Bolonja...

Posebno je zanimljivo da se Tihonova nije ni potrudila da prikrije svoja putovanja u Minhen – letela je pod svojim pravim imenom, koristeći vizu EU koju je izdala Italija sa brojem ITA031963667.

Troškovi njenog boravka uz pratnju u bavarskim hotelima od 2018. do 2020. procenjuju se na oko 50.000 evra, ne uključujući oko 300 letova aviona. A osim u Bavarsku, Putinova ćerka je, prema rezervacijama letova i hotela, putovala i u Granadu, Milano, London, Bolonju i Кicbil. Ostaje nejasno ko je sve to platio.

Relativno skromni kontraobaveštajni odsek Savezne kancelarije za zaštitu ustava (BfV), nemačke domaće obaveštajne agencije, odgovoran je za praćenje aktivnosti stranih agenata u Nemačkoj. A njihova misija je usko definisana: trebalo bi da otkriju, a idealno bi bilo da spreče špijuniranje stranih sila. Ruske tajne službe GRU, FSB i SVR su sve u centru takvih napora, ali pripadnici FSO generalno nisu.

- Zaista imamo dovoljno posla sa pravim agentima - rezimirao je problem za Špigl nemački zvaničnik.

Moskva nikada nije prijavila posete predsednikove ćerke

Čini se da su nemačke bezbednosne agencije slučajno saznale za jedno putovanje Putinove ćerke, u jesen 2019. godine, jer je jedan od telohranitelja podneo zahtev za turističku vizu EU iako je očigledno bio na radnom zadatku. Drugi telohranitelj imao je dva diplomatska pasoša, na isto ime, ali sa različitim datumima rođenja.

Bonus video:

04:16

OVO NIJE PODELA PLENA, VEĆ OGROMNA ODGOVORNOST! Miletić za Kurir TV: Novi ministri moraće DA IZGINU za Srbiju

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.