DŽONSONOV ČOVEK ZLOSTAVLJAO ŽENU? Procureo sav HOROR, žena iznela detalje KOŠMARA!
Boris Džonson, Foto: EPA / WILL OLIVER

zlostavljanje

DŽONSONOV ČOVEK ZLOSTAVLJAO ŽENU? Procureo sav HOROR, žena iznela detalje KOŠMARA!

Objasnila je da je rekla kolegama, uključujući poslanika za koga je radila, koji ju je ohrabrio da prijavi incident policiji - ali je odlučila da ne nastavi da se žali nakon početnih razgovora jer se plašila da će „upropastiti svoj život“

Objavljeno: 10:02h

Ministar u kabinetu i prvi pomoćnik broj 10 nastavljaju da rade u vladi Borisa Džonsona uprkos optužbama za seksualno zlostavljanje, navodi se u novom izveštaju.

Jedna žena tvrdi da ju je seksualno napao neidentifikovani političar koji je „nalivao vinom i „nije hteo da je ostavi na miru“ kada je otišla u krevet.

U međuvremenu, u odvojenom incidentu, druga žena tvrdi da ju je pipkao viši službenik broj 10 pre nego što je dobio glavni posao u Dauning Stritu.

Do toga dolazi nakon podsticanja pada Borisa Džonsona otkrićem da je bio svestan tvrdnji o nedoličnom seksualnom ponašanju poslanika Krisa Pinčera kada ga je postavio za zamenika šefa.

Nove ozbiljne optužbe pojavile su se u istrazi Skaj njuza o Vestminsterskoj kulturi.

Anonimna bivša član osoblja Torijevačke partije rekla je da ju je napala sadašnja ministarka u ranim dvadesetim godinama kada „nije znala kako da se nosi sa tim“.

„Bila sam jako pijana“, rekla je. „Davao mi je još vina i već sam očigledno iscrpljena. Posle nekog vremena, bila sam kao, znaš, šta? Da li bi ti smetalo da samo odem u krevet? I onda sam otišla u krevet.

„Ali očigledno me nije ostavio na miru. A onda sam se sledećeg jutra probudila i shvatila šta se dogodilo.’

Objasnila je da je rekla kolegama, uključujući poslanika za koga je radila, koji ju je ohrabrio da prijavi incident policiji - ali je odlučila da ne nastavi da se žali nakon početnih razgovora jer se plašila da će „upropastiti svoj život“.

Konzervativnoj stranci nije podneta nikakva zvanična žalba.

Navodna žrtva je rekla da ne može da napravi nikakav potez a da ne „dovede svoju karijeru u opasnost“.

Seksualno uznemiravanje, Seksualno zlostavljanje
foto: Profimedia

Ali ona veruje da su se optužbe čule u političkim krugovima i da nisu naškodile karijeri poslanika.

Portparol konzervativaca je rekao: „Imamo utvrđen kodeks ponašanja i žalbeni postupak gde ljudi mogu da prijave žalbe u poverenju. Svaku pritužbu shvatamo ozbiljno.’

Portparol vlade je rekao: „Shvatamo navode o nedoličnom ponašanju izuzetno ozbiljno i postoje snažne procedure koje izazivaju zabrinutost. Sva ministarska imenovanja takođe prate ustaljene procese.’

Druga žena koja je radila kao pomoćnica konzervativaca tvrdi da se formalno požalila kabinetu nakon što je čula da je pomoćnik Torijevaca koji ju je „pipnuo“ verovatno dobio posao u Dauning stritu.

Ali njegov šef – rekao je da je blizak premijerovom pomoćniku – „insistirao je da je dobro izgledao i da su se žene bacale na njega“.

1 / 5 Foto: Profimedia

Tužba je odbačena i muškarac nastavlja da radi u Dauning stritu, tvrdi se.

Portparol konzervativaca je rekao: „Ako bi se pojavila optužba za krivično delo, uvek bismo savetovali pojedincu da kontaktira policiju.“

Portparol vlade je rekao: „Svi potencijalni državni službenici podležu neophodnim proverama. Ne komentarišemo pojedince.’

Bonus video:

05:11

CRNA GORA NAM JE POTREBNA U OTVORENOM BALKANU! Vesić za Kurir TV: Jasno je da nam je budućnost zajednička, SVE ZAVISI OD NJIH

(Espreso/Metro)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.